Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Maratonligorna uppdaterade

Under våren och början av sommaren har VIBF:s tävlingsansvarige Johan Carlsson uppdaterat våra fyra maratonligor gällande lag och spelare på seniornivå. Idag kan vi presenterade de uppdaterade ligorna och vi gör också en kortare summering kring vad som hände under säsongen och vad som kan komma att ske under den kommande.

Värmlands Innebandyförbund för statistik för totalt fyra maratonligor, det gäller lagstatistik för alla A-lag i seriespel (dam och herr) samt spelarstatistik för poäng gjorda i seriespel för A- och U-lag (dam och herr). Fram till och med säsongen 2015/16 sammanställdes spelarstatistiken av Jocke Olsson (herr) och Kjell-Arne Stensby (dam), medan lagstatistiken sammanställdes av först Lars Broddevall och senare Peter Andersson.

Trots att säsongen avbröts för alla lag förutom Karlstad IBF har det beslutats om att spelarnas statistik från de matcher som hann spelas ska föras in i spelarnas maratonligor. I lagstatistiken får alla lag som deltog i seriespelet en notering att de deltagit i seriespel säsongen 2020/21 och får därmed tillräkna sig en säsong, men resultaten förs inte inte in och matcherna räknas således inte.

Damernas maratonpoängliga

- Under året passerade fyran Angelika Fallquist (Kristinehamns IBF) 400 poäng och står numera på 403 gjorda poäng. Fallquist är också etta genom tiderna med sina 342 spelade matcher.

- Placeringen före Fallquist innehavs av Hannah Göthberg (Åmotfors IF), men frågan är hur länge till? Göthberg har numera gjort 440 poäng och det är bara sju poäng upp till tvåan Eva Fälling.

- Trots att Mathilda Jansson (Karlstad IBF) bara hunnit fylla 22 år ligger hon sjua i poängligan, årets säsong innebär att hon tog sig förbi Ida Persson. Med sina 357 poäng kommer hon kunna hota alla som finns före henne på listan med tanke på sin unga ålder, ja hon kan även hota suveräna etta Lisa Lundqvist (718 poäng) om karriären blir lång.

Under den kommande säsongen har ett gäng spelare chans att uppnå fina milstolpar, några av dem är:

  • Sara Jansson, Munkfors IBK, har bara 13 poäng upp till 400 och skulle bli den femte att nå den siffran. 
  • Hannah Gustavsson, BKI Sunnanå, (299 poäng), Camilla Olsson, Kristinehamns IBF (286) och Elin Yngve, do, (268) ligger bäst till för att ta sig för 300-gränsen. Hittills har tolv spelare lyckas göra det.
  • Många spelare har bra chanser att göra poäng nummer 200, bland dom finns Frida Swahn, Karlstad IBF, vars 174 poäng nästan uteslutande gjorts i SSL (27 poäng gjordes i dåvarande division 2 med GS 86 AIF säsongen 2014/15). 

Herrarnas maratonpoängliga

- Största händelsen under året var förstås att Johan Friman övertog ledningen av poängligan från Fredrik Carlsson. Innan seriespelet avbröts hann Friman också bli den förste spelaren att passera 1200 poäng.

- Fyra på listan är Nordmarkens legend Joakim Lindeberg och med 897 poäng och 399 spelade matcher så ligger han väldigt nära att uppnå två mycket fina milstolpar till hösten. 

- Under säsongen passerade både Adam Colling (Karlstad IBF) och Kristoffer Nord (GS 86 AIF) 600 poäng. Colling står nu på 641 poäng och Nord på 601 poäng. Hoppar vi ner 500 poäng så passerades den gränsen av Åmotfors IF:s Jimmy Jonsson som med sina 14 gjorda poäng numera står på 512.

Under den kommande säsongen är många som har möjlighet att passera olika milstolpar, nedan finns ett litet axplock:

  • Dotteviksduon Christoffer Nilsson (670) och Thomas Berntsson (668) ligger båda bra till att nå 700 poäng. Frågan är väl snarare, vem av dom kommer först?
  • Filipstads Johan Rolandsson ligger bäst till att nå 600 poäng, det krävs nämligen bara fyra poäng. Men Grums Martin Johansson är inte långt efter då han har sju poäng kvar till milstolpen.
  • Flera spelare har bra möjlighet att passera 500 poäng och bland dom hittar vi Karlstads Tom Colling som behöver tio poäng för uppnå den milstolpen.

Sammanlagt har nu 9 838 spelare gjort minst en match i herrarnas seniorserier genom tiderna. Under årets säsong hann 132 herrspelare debutera och en normal säsong brukar den siffran landa på runt 200. Så med andra ord kan det under nästa säsong bli så att vi passerar siffran 10 000 sett till hur många spelare som gjort minst en match på seniornivå på herrsidan.

Tävlingsansvarige Johan Carlsson meddelar att han har som som mål att hålla koll på antalet debutanter för att veta vem som blir den 10 000:e herrspelaren. Fortsättning följer...

Nedan kan ni ta del av fyra maratonligor och de finns även samlade (med en del annan statistik och historik) på denna sidan också:  

Maratonliga dam - spelare

Maratonliga herr - spelare

Maratonliga dam - lag

Maratonliga herr - lag

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-07-05, kl 09:25