Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Floorball Fitness

Med Floorball Fitness kan din förening erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa på innebandy, för de som vill stanna kvar i idrotten och för de som vill komma tillbaka till gemenskapen. Motionsidrott är för alla!


Enkelt och lustfyllt
Idén med Floorball Fitness är att innebandyföreningar ska kunna erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa på idrotten, men även den som vill stanna kvar i eller komma tillbaka till innebandyn och dess gemenskap. Målgruppen är barn, unga och vuxna med eller utan erfarenhet av idrotten. Träningen anpassas efter målgruppen och till föreningens förutsättningar. Föreningen kan med enkelhet erbjuda målgruppen ett lustfyllt och kravlöst sätt att utöva innebandy. 

Paketerat och flexibelt
Med tydligt beskrivna övningar och en enkel struktur på träningspasset blir träningen allsidig och lätt att genomföra både för deltagare och ledare. Fler kan träna, fler kan hålla i passet och igenkänningsfaktorn av träningen skapar en trygghet som lätt kan attrahera nya medlemmar in i föreningslivet.

Puls - Power - Play
Övningar med kroppen som redskap blandas med innebandyspecifika övningar. Träningskonceptet bygger på Puls – Power – Play. Deltagaren får upp pulsen, stärker sin kropp och får spela, spela, spela. Effektivt och genialiskt! Träning och glädje står i centrum och bidrar till den gemenskap som föreningslivet erbjuder.

Puls - Börja passet med uppvärmning följt av övningar för att få upp pulsen och göra kroppen redo för träning.
Power – Anpassad styrketräning utifrån gruppens storlek och förutsättningar, med fokus på att stärka och stabilisera kroppens muskler. Övningarna är till viss del anpassade till idrotten.
Play – Dags för spel! Spelmoment på mindre yta utan kroppskontakt där alla kan vara med. Här övas det på tekniska spelmoment där lek går före allvar.

Hur kommer vi igång?
Ta kontakt med ert distriktsförbund eller maila Sarah Jaxell, ansvarig motionsinnebandy, sarah.jaxell@innebandy.se, för hjälp att komma igång. 

Ekonomiskt stöd att komma igång?
Det finns möjlighet att söka medel för uppstart av Floorball Fitness. 

För mer info - kontakta Sarah Jaxell, sarah.jaxell@innebandy.se, 0720-854437, eller Inez Rehn, inkluderingsansvarig hos SIBF, inez.rehn@innebandy.se 0760-107334.

Kontakta oss om motionsinnebandy

Sarah Jaxell
Tfn: 0720-85 44 37

Beställ Floorball Fitness övningshäfte

Beställ ett tryckt övningshäfte för Floorball Fitness via e-post.

Floorball Fitness övningshäfte som pdf