Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

SDF-SM 2/11

Då var sista dagen på SDF-SM 2021 genomförd. 

Sista dagen spelade våra skånska killar placeringsmatch om 5e platsen mot Stockholm, matchen slutade med förlust 5-2 och Pojkar 16 hamnade därmed på en 8e plats.

Såhär säger ledarstaben om dagens match och om turneringen i sin helhet:
I dagens match mot Stockholm har vi inte riktigt orken att komma upp i den nivå vi skulle behövt. Stockholm är ett erkänt duktigt distriktslag år efter år och med en tuff turnering blir Stockholm ett nummer för stort för oss. Vi i ledarstaben är otroligt stolta över våra Skånepågar. Resultatmässigt slutar vi topp 8 i Sverige, det var det inte många som trodde innan turneringen. Det är små marginaler som skickar ut oss i kvarten med uddamålet mot finallaget Småland. Men det som gör oss allra stoltast är den resa detta gäng gjort från första uttagningen till idag. De har inte bara vuxit som spelare utan också visat sina bästa sidor både på och utanför planen till varandra, oss ledare och till alla som stöttat oss genom turneringen. Framtiden ser ljus ut, nya stjärnor har börjat sina karriärer och vi är övertygade om att de kommer vara föredömen för skånsk innebandy i framtiden precis som de varit under dessa dagar.

Våra skånska tjejer mötte Stockholm i semifinal som blev en dramatisk match! Efter fulltid stod det 4-4 och matchen avgjordes genom 10min förlängning. Efter 08:52 gjorde Stockholm det avgörande 5-4 målet och tog sig till final. Flickor 16 tog därmed hem en bronsmedalj.

Såhär säger ledarstaben om dagens match och om turneringen i sin helhet:
Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match där vi måste slita i försvaret och ta tillvara på våra lägen. Vi vågar inte riktigt gå för det i första perioden utan är avvaktande i vårt spel. Men vi hämtar upp ett 3-1 underläge och visar att vi är mentalt starka och att räkna med. Tyvärr orkar vi inte stå emot Stockholms press och det är små marginaler som avgör dagens semifinal. SDF-SM i sig har varit otroligt lärorik och tjejerna ska vara stolta över sin insats. Det är ett helt fantastiskt gäng som absolut gjort denna resa till något speciellt. Vi är helt säkra på att många kommer komma långt i sina innebandykarriärer och vi ser framemot att en dag sitta på läktaren och se dem lira i SSL eller i blågult.

Skåne var även representerade i All Star-team för killar och tjejer, Jonathan Nilsson (Målvakt) och Ebba Törngren (Forward), stort GRATTIS!

Vi tackar våra två Skånelag för detta SDF-SM och även ett stort tack till er supportrar som var på plats och hejade fram våra skånska spelare!

Redan på torsdag (4/11) kommer vi presentera våra två Skånelag för tjejer och killar födda 2005 som kommer spela SDF-SM 6-9 januari 2022! 

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2021-11-02, kl 18:28