Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

SDF-SM 1/11

Under den tredje dagen på SDF-SM spelades sista gruppspelsmatchen kvartsfinal för både tjejerna och killarna.

Pojkar 16 öppnade matchspelet denna dag med att möta Västsvenska, ett oavgjort resultat skulle ta dem till kvartsfinal. Matchen slutade 3-3 och killarna slutade 2a i sin grupp och tog sig vidare till kvartsfinal. I kvartsfinalen väntade Småland, det blev en målsnål match som slutade med vinst för Småland med 2-1.

Ledarstabens tankar om dagens två matcher och om placeringsmatchen imorgon:
I matchen mot Västsvenska kommer vi inte alls igång från början, vi jagade både form och mål men med matchens gång så växer vi in i det och kollektivet blir avgörande. Vi lyckas kvittera matchen i 6 mot 5 och oavgjort tog oss vidare till kvartsfinal. I kvartsfinalen mot Småland gör vi en fantastisk insats, vi krigar för allt vi är värda mot ett väldigt bra lag men tyvärr räcker vi inte hela vägen. Vi förlorar med 2-1 mot ett bra lag och ska hålla huvudet högt och vara stolta över vår utveckling. Just nu är det svårt att tänka på placeringsmatchen imorgon. Vi behöver deppa ikväll och imorgon kommer vi vara redo för att placera oss på bästa placering.

Flickor 16 började dagen med en gruppfinal mot Västsvenska. Det blev en väldigt målsnål match som Västsvenska vann med 1-0. Det placerade våra tjejer 2a i sin grupp och en kvartsfinal mot Västergötland väntade under kvällen. I kvartsfinalen vann tjejerna över Västergötland med 4-2 och nu väntar semifinal imorgon mot Stockholm.

Ledarstabens tankar om dagens två matcher och om semifinalen imorgon:
Matchen mot Västsvenska visste vi skulle bli tuff, det är ett väldigt bra lag som spelar bra innebandy. Vi slarvar däremot en hel del med boll och har inte tålamod. Vi skapar lägen för att trycka ditt bollen men fick inte in den. Men en nyttig match för oss att ta lärdom ifrån. Mot Västergötland kommer vi ut som ett nytt lag. Vi vågar hålla i bollen och spela oss ur situationerna på ett helt annat sätt än vad vi gjort tidigare. En krigarinsats i försvaret där vi täcker mycket skott och offrar oss för varandra. Det tar vi med oss till morgondagens semifinal mot Stockholm!


11:00 Skåne F16 - Stockholm (SEMIFINAL)
Ni ser matchen här

11:00 Skåne P16 - Stockholm (Placeringsmatch)
Ni ser matchen här

Vid vinst i semifinalen för tjejerna väntar final 16:30 och den matchen ser ni här.

På vår instagram @skanesinnebandy lägger vi upp filmer och bilder frekvent under SDF-SM så in och följ oss där!

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2021-11-01, kl 22:26