Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför finalmåndag i Skånemästerskapen - Malmö FBC herr

På måndag, Annandag Påsk, är det dags för dubbla finaler i Skånemästerskapen när IBK Lund Elit tar emot Malmö FBC på både dam- och herrsidan.

Inför finalmatcherna tar vi ett snack med lagens tränare och näst på tur är Malmös herrar där tränare Patric Johansson är nöjd med tiden efter att serien avslutades:

– Känslan är bara bra tycker jag. I och för sig är det ett tag sedan vi spelade match men vi har tränat på bra sedan serien avslutades.

Han är tillfreds med lagets insats på väg till finalen av Skånemästerskapen:

– Man kan väl säga att vi har gjort vad vi ska göra, inte mer än så. På nåt sätt brukar det ofta bli jämna matcher i Skånemästerskapen oavsett serietillhörighet.

Efter en stark inledning i Allsvenskan nådde laget resultatmålet för säsongen: 

–  Vi började säsongen väldigt starkt och var ganska länge med på den övre halvan av tabellen. Vi har utvecklat vårt spel med boll under säsongen och även om vi inte avslutade säsongen lika bra som vi började den så tycker jag att vi kommer undan med ett godkänt betyg. Vår resultatmässiga målsättning inför säsongen var att klara oss kvar i Allsvenskan och det målet infriade vi.

Patric avslutar med att resonera hur finalmatchen kommer att se ut:

– Först och främst, ett stort grattis till Lund som välförtjänt tog klivet upp i Allsvenskan! Det kommer med all säkerhet bli en tuff, jämn och spännande match. Vi har som sagt inte spelat match på några veckor men vi är så väl förberedda vi bara kan bli inför finalen. Svårt att säga vad som kommer avgöra till vår fördel, men kan vi snabbt komma in i matchtempo så hoppas jag att vårt allsvenska tempo ska kunna vara en avgörande faktor.

Vi tackar Patric för pratstunden och önskar laget lycka till i finalen.

Mer info om finaldagen finns här.

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2022-04-17, kl 12:15