Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför finalmåndag i Skånemästerskapen - IBK Lund Elit herr

På måndag, Annandag Påsk, är det dags för dubbla finaler i Skånemästerskapen när IBK Lund Elit tar emot Malmö FBC på både dam- och herrsidan.

Inför finalmatcherna tar vi ett snack med lagens tränare och först ut är Lunds herrar där tränare Ola Persson berättar om en laddad trupp och en bra känsla inför finalen:

– Klart känslan är bra, vi har vunnit division 1 i år och även gått hela vägen genom kvalet upp till Allsvenskan. Så hela truppen är ju inne i lite av ett glädjerus. Vi vill ju klart avrunda en 100%-ig säsong med ett DM-guld också.

Vägen fram till final innehöll bland annat en vinst i semin mot Allsvenska Höllviken:

– Blev lite annorlunda match när vi i DM först möter Helsingborgs div 2-lag i åttondelen och vinner med väldigt klara siffror. Sen gå in mot Munka och ligga under hela matchen som vi vänder p g a ett riktigt bra 6 mot 5 spel. Så det var kul att kunna göra en bra match mot Höllviken i semifinalen där vi vinner till slut med klara 12-5.

Laget nådde den sportsliga målsättningen inför säsongen, nämligen att utmana om en plats i Allsvenskan nästa säsong. Ola är såklart mycket nöjd med att laget lyckades ta klivet upp en division:

– Tror det betyder mycket för killarna att även de får ta lite plats. Lund har väl varit en damförening i första hand och inget konstigt med det då damerna har spelat högre upp i seriesystemet. Nu är det ju kul för en av Skånes största föreningar att även killarna tagit ett steg upp i seriesystemet. Tror föreningen är redo och kommer må bra av att spela Allsvenskan med herrarna och det kommer bli ett år där både laget och föreningen behöver ta ett par steg till uppåt/framåt även om jag redan nu tycker de ligger bra till.

På måndag är det alltså dags att möta Malmö i finalen i Skånemästerskapen, och Ola förutspår en jämn tillställning:

– Både vi och Malmö har mött varandra många gånger. När Malmö gick upp för 2 år sen så hade det nog varit Malmö och vi som stått mot varandra i en kvalfinal till Allsvenskan om inte Covid hade stängt ner kvalet. Så det kommer garanterat bli en jämn match mellan oss och både lagen är säkert sugna på att kröna säsongen med ett guld. När det är en match som är direkt avgörande så är det klart lite mer tillfälle än om man spelar bäst av tre eller fem matcher så det gäller att träffa dagen rätt. Det som ska väga över för Lund och har gjort för oss hela året är laget. Vi har så många olika typer av spelare så det gäller att vi som lag går in och gör just det vi är bra på som individer. När vi gör det är vi jäkligt svårslagna.

Vi tackar Ola för pratstunden och önskar laget lycka till i finalen.

Mer info om finaldagen finns här.

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2022-04-17, kl 12:12