Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sänd och titta

Sänd och titta på livesändningar i appen

– bidra med intäkter till din förening

Från och med 1 september 2020 slås betalfunktionerna för livesändningar i Svensk Innebandys app på.

Det innebär att tittare behöver betala en avgift för att kunna se sändningarna.

Att sända är helt gratis, och föreningarna får hälften av intäkterna från köpen, efter avdrag för momskostnader.

 

Så här fungerar det för dig som tittare:

Så här fungerar det för er som sändare och förening:

 

Varför tas en avgift ut?

Avgiften behövs för att täcka kostnaderna för streamingen – och för att ge dig möjligheten att stödja din förening. Detta genom att intäkten från ditt köp delas med föreningarna då föreningen får halva intäkten minus momskostnaden. SIBF tar ingen del av intäkten, allt går direkt till föreningen.

Vad kommer det kosta att titta på livesändningar och repriser?

För senior- och Juniormatcher betalar du för varje match du vill se. Det är sändande förening som sätter priset för matchen (pay per view).

För barn- och ungdomsmatcher köper du ett Barn- och Ungdomskort för 59 kr. Det ger dig 30 dagars tillgång till samtliga barn- och ungdomsmatcher som sänds i appen. Tittarna kan alltså se alla möjliga matcher runtom i Sverige till ett fast pris.

Det är inget fast abonnemang som dras från ditt konto varje månad, utan du väljer själv om du vill köpa tillgång för nästa 30-dagarsperiod.

Hälften av intäkterna från ditt köp, efter avdrag för momskostnader, går till den förening du väljer i samband med din betalning. Den prioriterade betalningsmodellen kommer att vara Swish.

De som sänder gör det helt ideellt – så visa din tacksamhet och hänsyn

En viktig sak att tänka på är att sändningarna görs av ideella ledare eller föräldrar runt lagen, ofta med sin egen mobiltelefon. Det betyder att sändningskvaliteten inte alltid kommer att vara perfekt.

Tänk därför på att visa förståelse till dem som möjliggör sändningarna.

Det är inte möjligt att kräva återbetalning av ett köp till följd av att den som sänder fått tekniska problem.

Repriser av livesändningar kommer i dagsläget inte att vara avgiftsfria

Vi skulle självklart vilja att alla spelare och ledare kunde se sina egna repriser utan avgift för att främja innebandyutvecklingen. Men det handlar om väldigt många människor, tittartimmar, och hundratusentals kronor per månad. Pengar som inte finns att få tag på i dagsläget. Därför behöver även spelare och ledare tills vidare köpa tillgång till sändningarna.