Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Frågor och svar IT - iBIS och Hemsidan

Om Svensk Innebandy

Viktig nyhet (2022-03-04):

Direktbetalning av licenser och övergångar via internetbanken försvinner i iBIS och ersätts med bankkort

Från och med den 31 mars går det inte längre att göra direktbetalningar av licenser och övergångar via internetbank i iBIS. I stället erbjuder vi möjligheten att göra betalningen med bankkort eller bank-/postgiro.

Bakgrunden är att den externa tjänst som hanterar direktbetalningen (via internetbanken) utanför iBIS inte lever upp till säkerhetskraven längre. 

Leverantörerna uppger även att marknaden är liten när två organisationer (företag eller föreningar) gör direktbetalningar och därmed kostsam att utveckla och underhålla.

Det här innebär alltså att föreningar som vill betala licenser eller övergångar direkt i iBIS måste göra det med ett bankkort, annars går det bra att betala på vårt bank-/plusgironummer som vanligt.

Betalning som görs med bank-/plusgiro är kostnadsfri men registreras inte direkt i iBIS. När bankkort används tillkommer en administrativ avgift på 1% av totalsumman.

I och med förändringen kommer vi att byta leverantör och det gör att gränssnittet förändras, men också att vi kan lägga till fler betallösningar, t ex Swish.

Manualer och instruktioner finns på www.innebandy.se/ibisforening från 31 mars.

Arbetsgivardeklaration eller Kontrolluppgift - vad gäller föreningen

Från 1 januari 2019 gäller nya regler gällande rapporten av arbetsgivardeklaration till Skatteverket.

Vad gäller föreningen?

- Rapportera Arbetsgivardeklaration varje månad (AGI) eller

- Lämna Kontrolluppgifter (KU) en gång per år.

Föreningar/förbund behöver inte lämna AGI varje månad om:
• Ni är en idrottsförening som betalar ut ersättning till idrottsutövare och ersättningen och den är mindre än 23 250 kronor för kalenderåret 2019 eller
• betalar ut en ersättning på mindre än 1000 kronor per kalenderår. 


Betalar ni ersättning över dessa summor ska ni betala arbetsgivaravgift eller göra skatteavdrag och lämna uppgift varje månad i tjänsten Arbetsgivardeklaration (AGI).

 

iBIS uppdateras

Under februari kommer vi att uppdatera iBIS med möjligheten att ta ut AGI varje månad, men fram till dess får ni manuellt rapportera AGI på Skatteverkets hemsida.

Möjligheten att ta skapa KU och XML-fil kommer finns kvar i iBIS.

Läs mer på Skatteverkets hemsida

 

________________________________________________________________

API och widgets från iBIS

Svensk Innebandy jobbar inte med widgets.

Vi har ett API som konsumeras av mediehus som samarbetar med Svenska IBF och vill ta del av spelprogram, resultat, händelser etc från iBIS.

API-tjänsten är inte prissatt enskilt utan ingår som en del i de största avtalen med leverantörerna till media/press och enskilda föreningen/företag kan inte nyttja API-tjänsten.

Anledningen är bland annat att vi är beroende av besökare till våra plattformer så vi kan sprida vår information och våra nyheter samt för att finansiera driften, underhållet och utvecklingen.

För att nyttja API-tjänsten krävs ett avtal.

Kontakta kundtjanst@innebandy.se för mer information.