Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Damlandslaget

Åtta raka VM-guld – bäst i världen

Damlandslaget har de senaste åren dominerat innebandyvärlden och tog i december 2021 sitt åttonde raka VM-guld efter ett superdrama som avgjordes i förlängning mot Finland. 

Sveriges damlandslag har verkligen visat att man är "bäst när det gäller". Sedan 2007 är VM-guldet svenskt, och år efter år visar damerna att de är världens bästa landslag.

Den senaste VM-finalen, den 5 december 2021, vann Sverige på hemmaplan i Uppsala mot ärkerivalen Finland med 4-3 på övertid. Stor hjälte blev Emelie Wibron som avgjorde i förlängningen på pass av Maja Viström. Faktum är att Sverige har vunnit de fyra senaste gulden efter ordinarie matchtid i finalerna.

Missa inte reportageserien Vägen till Uppsala där du som tittare får en unik inblick i damlandslagets resa mot VM-guldet i Uppsala och IFU Arena. Vi följde laget i den exklusiva landslagsmiljön under hösten och vintern och låter dig komma nära under såväl läger som VM-turnering.

Se den officiella mästerskapsvideon från VM i Uppsala här nedanför – nu laddar vi för VM i Singapore 2023.

I menyn finns alla damlandslagets resultat genom tiderna, säsongens program, statistik och kontaktuppgifter.Heja Sverige! Klä dig, familjen och vännerna i blågult till landslagens matcher!