Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

VM-kvalets spelschema officiellt: "Blir nog en läropeng"

Herrarnas VM-kval till VM 2022 skulle ha spelats i Lochow, Polen under februari månad men flyttades till Koceni, Lettland. Nya speldatum blev den 25-28 maj och nu står det klart hur spelschemat ser ut för Sveriges del. "Det ska bli kul att få uppleva här VM-kvalet, vi har fått vänta länge på att samla truppen nu", säger förbundskapten Thomas Brottman.

Herrlandslaget kommer att ställas mot Ungern och Frankrike (Ryssland uteslutna av IFF) under kvalet till VM 2022, motståndare som förbundskapten Thomas Brottman ser fram emot att möta.

– Det ska bli kul att se vart innebandyn är på väg någonstans rent breddmässigt. Det blir nog en läropeng för oss alla på ett sätt, säger Thomas Brottman.

VM-kvalet blir också ett tillfälle för förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén att se ett gäng nya landslag kommande kvalmatcherna.

– Det känns bra att mönstra en så här ung trupp och det är många hungriga debutanter som kommer ges chansen att tävla om platserna, sa förbundskapten Niklas Nordén i samband med VM-kvaltruppsläppet tidigare.

VM 2022 spelas i schweiziska Zürich och Winterthur den 5-13 november nästa år. För herrlandslaget ligger det primära fokuset under VM-kvalet på att kvalificera sig till det kommande mästerskapet, berättar Thomas Brottman.

– Som det mesta jag vill med landslaget så ska vi vinna och visa upp en fin innebandy, konstaterar Thomas Brottman.

Läs mer om VM-kvalet 2022 och se övriga kvalgrupper hos det Internationella Innebandyförbundet.

Sveriges spelschema:
25 maj 11:00 Frankrike – Sverige
27 maj 13:30 Sverige – Ungern
28 feb 11:45 Placeringsmatch/ev. kvalfinal (mot gruppvinnaren i grupp D)

Grupperna som spelas i Lochow:

Grupp C
Sverige
Ungern
Frankrike
Ryssland (Uteslutna av IFF)

Grupp D
Norge
Polen
Belgien
Liechtenstein

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-03-30, kl 14:30