Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Utomhusplan ger fler möjligheten att spela innebandy under sommaren

I och med Covid-19 har flera lag flyttat ut sin verksamhet för att kunna fortsätta träna innebandy på utomhusplaner. Även distrikt har gjort samma sak för att öppna upp möjligheten för fler lag att spela innebandy under sommaren.

I Göteborg har Västsvenska Innebandyförbundet efter ett initiativ från Klubbhuset byggt upp en utomhusplan. Planen har blivit en succé och har cirka 15-20 personer som använder planen varje timme.

– Planen ger fler barn möjlighet att aktiveras under sommaren, säger Erik Reichenberg, initiativtagare på Klubbhuset.

Det abrupta slutet på säsongen och de annorlunda sommarplanerna fick Erik Reichenberg på Klubbhuset att börja fundera hur de skulle kunna hjälpa till.

– Vi hade en sarg och golv men behövde mark att spela på så jag kontaktade Got Event som är ett evenemangs- och arenabolag i Göteborg. De blev genast intresserade och lånade ut marken bredvid Valhalla IP kostnadsfritt, säger Reichenberg och fortsätter:

– Sedan tog jag och kontaktade Västsvenska Innebandyförbundet som också tyckte att det var en bra idé och är idag de som sköter driften måndagar-torsdagar 11-16 med hjälp av sommarungdomar. På kvällar och helger finns det sedan möjlighet för organiserad träning som vi sponsrar. Vi tyckte att det var viktigt att erbjuda någon form av innebandy då säsongen blev som den blev och då många skulle komma att vara hemma under sommaren.

Vecka 26-30 är planen öppen för alla förutom vid regn. Under dagarna drivs planen av sommarungdomar som hjälper till och ser till så att allting fungerar och så att det alltid är under 50 personer på planen.

– Vi hade likt Klubbhuset börjat fundera på hur vi skulle kunna erbjuda fler att spela innebandy längre. Sedan hamnade idén på is men när Erik hörde av sig så var det som handen i handsken. Så vi gjorde en ansökan till Göteborgsstad Norra Hisingen som gav oss ett bidrag och sedan har vi på Västsvenska Innebandyförbundet och Klubbhuset gått in med pengar för att allting ska kunna vara gratis, säger Ulf Widell på Västsvenska Innebandyförbundet och fortsätter:

– Vi har även länge velat starta upp en U23-serie och under sommaren så har vi testat det konceptet i miniformat på utomhusplanen. I och med att det blivit uppskattat så kommer vi fortsätta med det även i höst.

Intresset att använda planen har varit stort och flera lag hyr planen på kvällar och helger för att kunna träna. Året har varit speciellt och medförde kreativa idéer men både Reichenberg och Widell tror att utomhusinnebandy och utomhusplanerna är här för att stanna.

– Jag tror att det här kan vara starten på en gigantisk utomhus turnering eller sommarserie. Jag tror även att kommunen är intresserade av att bygga ut med flera planer för att bjuda in fler sporter och ge fler barn chansen till att aktiveras, säger Reichenberg.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56