Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

U19-VM i Uppsala skjuts upp till maj 2021

Det historiska U19-världsmästerskapet i Uppsala var redan en gång uppskjutet från maj till 2-6 september. Nu står det klart att mästerskapet skjuts upp ytterligare, till 5-9 maj 2021.

– Ett tryggt och säkert arrangemang är i dessa tider en prioriterad fråga. Beslutet är bra och för alla nationers bästa så att så många som möjligt ska kunna delta, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Uppsala har länge laddat för det första U19-världsmästerskapet på damsidan i Sverige genom tiderna. 6-10 maj skulle 16 nationer ha intagit IFU Arena. Men på grund av covid-19:s påverkan på idrotten sköt Svenska Innebandyförbundet och Internationella Innebandyförbundet upp mästerskapet till 2-6 september. Under måndagen togs beslutet att ytterligare skjuta upp det, till 5-9 maj 2021.

– Med gällande restriktioner och som situationen fortsatt ser ut runt om i världen, även i Sverige, ser vi inte att det är hållbart att försöka arrangera ett världsmästerskap i september, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup.

U19-världsmästerskapet i maj nästa år kommer att arrangeras för samma årskullar som skulle ha spelat i år, vilket gör att samma spelare får chansen att representera sitt landslag i VM.

– I maj nästa år tror och hoppas jag att vi kan få fylla IFU Arena med publik och se till att det blir ett så bra mästerskap som vi har planerat för, säger Mikael Ahlerup.

Sålda biljetter för evenemanget i september gäller även i maj 2021 (motsvarande dagar). De som har köpt biljett har möjlighet att få dem återbetalade om man inte har möjlighet att utnyttja dem i maj.

Kontakta IFU Arena:
Kontakta IFU Arena:
Mejl: info@ifuarena.se
Tel: 018-20 10 10

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56