Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

U19-herrarna är igång – så följer du helgens matcher

U19-herrarna har samlats för ett fyra dagar långt läger på Bosön. Förutom teambuilding och träning så väntar även två matcher i helgen där laget ställs mot Täby FC och Rosersberg Arlanda IBK i K-rauta Arena. 

– Vi har längtat efter att köra igång. Det känns som att vi har gjort ett väldigt stort underarbete till det här, vi har sett väldigt många matcher. Vi har följt turneringar, vi har pratat med många tränare, ledare och skolrepresentanter. Vi har verkligen skaffat oss en bra bild av spelarna och nu är det äntligen dags att köra, säger Jonatan Brolin, förbundskapten för U19-herrlandslaget. 

För U19-herrarna så är VM i Fredrikshamn 2023 det stora målet. Resan dit pågår för fullt och landslagsstaben har en tydlig bild över vad laget nu kommer att fokusera på under det pågående lägret. 

– Vi försöker tänka så här att när vi väl står i Fredrikshamn och har skapat det bästa vi kan – vad var det? Och sen då några saker som sticker ut spelmässigt och gruppmässigt kring det. Vi försöker tänka att vi ska skapa världens bästa lag och ett lag där spelarna känner att de kan coacha och hjälpa varandra. 

– Att de kan göra varandra bättre. En målsättning är att jobba med det under lägret men att också sätta en grundtrygghet så att de förstår hur vi vill spela innebandy och framförallt i försvarsspelet om man ska vara specifik. 

Under lägret väntar även två matcher där U19-herrarna ställs mot Täby FC och Rosersberg Arlanda IBK i K-rauta arena på lördag. Och det är två matcher som Brolin ser fram emot. 

– Det känns först och främst jättekul. Förväntningarna är att killarna verkligen kommer att vara sugna på att visa upp de saker som vi har jobbat på under lägret. Sen är det svårt att sia om ett resultat och hur det kommer att gå, men det är klart att det vore skönt att skapa ett bra resultat. Det hjälper alltid. 

Spelschema – U19-herr
Lördag, 14 maj 14.00: U19-herrlandslaget-Täby FC
Lördag, 14 maj 16.00: U19-herrlandslaget-Rosersberg Arlanda IBK

U19-herrarnas båda matcher spelas i K-rauta Arena och det är gratis inträde hela dagen. Matcherna kommer även att sändas gratis på InnebandyTV.

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-05-13, kl 16:05