Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Tvåsiffrigt när Sverige blev finalklart

Det som på förhand skulle bli Sveriges tuffaste match hittills i VM slutade än en gång med storseger. Ett effektivt Sverige slog Schweiz med 11-2 och nu väntar VM-final mot Finland eller Tjeckien.

En mäktig inramning i ett välfyllt Athletik Zentrum satte direkt prägel på eftermiddagens semifinal mellan Sverige och Schweiz. Hemmapubliken manade på sitt lag som inledningsvis pressade svenskorna. Det var dock Sverige som fick den första riktigt farliga målchansen efter ett slarvigt utkast från Heidi Jud i det schweiziska målet. Kais Mora-duon Therése Karlsson och Amanda Larsson tog tillvara på bjudningen och kunde ensamma mot Jud göra 1-0 och tysta hemmapubliken. Sverige kopplade därefter grepp om matchen och med åtta minuter spelade var ställningen 3-0 till de blågula.

Visst hopp tändes för Schweiz när Silvana Nötzli, i mitten av första perioden, reducerade till 1-3. Den blågula maskinen var dock ofin nog att tysta hemmafansen omgående då Sara Kristoffersson gjorde 4-1. Victoria Wikström och Josefina Eiremo såg därefter till att Sverige gick till periodvila med ledning 6-1.

– Vi fick en bra inledning, mycket tack vare Hanna i målet. Vi var effektiva och tog tillvara på våra chanser, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara efter matchen.

"Hannas prestation var klockren idag"

Jan Erik Vaara, förbundskapten damlandslaget

Schweiziskorna gick ut hårt i den andra perioden och reducerade tidigt till 2-6. Sverige visade dock tydligt att man inte ville bjuda in schweiziskorna i matchen. Sara Kristoffersson gav, än en gång, svar på tal genom sitt 7-2-mål. Innan perioden var slut hann Josefina Eiremo även med att göra 8-2.

Svenskorna fortsatte att vara numret större även i den tredje perioden. Men Schweiz slet på och skapade sig såväl numerära övertag som ett straffslag. I avslutsfasen stoppades de dock av storspelande Hanna Pettersson i det svenska målet.

– Hannas prestation var klockren idag. Utan hennes trygga målvaktsspel hade Schweiz kunnat göra fem-sex mål på oss, konstaterar Vaara.

Slutsiffrorna skrevs till 11-2. Bäst i Sverige var Sara Kristoffersson som noterades för 5 poäng och blev vald till matchens lirare. På söndag möter Sverige segraren i lördagens andra semifinal mellan Finland och Tjeckien. Vilket lag det blir spelar mindre roll enligt förbundskaptenen.

– Vi måste fokusera på vårt spel och vara tokladdade till finalen, så att vi kommer härifrån med ett bra resultat, avslutar Vaara.

Matchfakta
Schweiz-Sverige 2-11 (1-6, 1-2, 0-3)

Första perioden:
0-1 (03:31) Amanda Larsson (Therése Karlsson)
0-2 (04:24) Josefina Eiremo (Sara Kristoffersson)
0-3 (07:44) Sara Kristoffersson (Josefina Eiremo)
1-3 (08:39) Silvana Nötzli (Andrea Hofstetter)
1-4 (10:05) Therése Karlsson (Amanda Larsson)
1-5 (12:56) Victoria Wikström (Karolina Widar)
1-6 (19:38) Sara Kristoffersson (Josefina Eiremo)

Andra perioden:
2-6 (24:45) Ramona Gabathuler (Julia Suter)
2-7 (28:48) Sara Kristoffersson (Emelie Lindström)
2-8 (36:18) Josefina Eiremo (Sara Kristoffersson)

Tredje perioden:
2-9 (44:55) Karolina Widar (Elin Tjärnström)
2-10 (45:13) Josefina Eiremo (Emelie Lindström)
2-11 (55:39) Amanda Larsson (Malin Eriksson)

Se bilder från matchen på innebandylandslaget.se 

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55