Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Två landslagsläger ställs in

Damlandslaget och U19-damlandslaget planerade läger i Västerås, som ersättning för det uteblivna Euro Floorball Tour 13-15 november. Men nu ställs även lägret in.

Landslagsturneringen Euro Floorball Tour skulle ha avgjorts i IFU Arena i Uppsala 13-15 november. På grund av coronapandemin ställdes turneringen in, och i stället planerade Sveriges damlandslag och U19-damlandslag läger under samma dagar. Lägret skulle ha genomförts i Västerås, men nu har Svenska Innebandyförbundet tagit beslutet att även ställa in det.

– Vi är i en pandemi som tyvärr går åt fel håll med nya allmänna råd på regionala nivåer för varje vecka. I ett läge där vi fortfarande har en bit kvar till mästerskap tycker vi att försiktighetsprincipen måste väga tungt. Vi ser att seriespelet redan har påverkats utifrån nuvarande läge och vi vill göra det vi kan för att undvika ytterligare risk för smittspridning som kan påverka för såväl spelare, föreningar som Svenska Superligan och övriga serier. Vi ser nu över vårens planering i ett försök att kunna ta igen förlorade dagar inför mästerskapen 2021, säger Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-30, kl 10:22