Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Truppen till World Games uttagen: "Många flexibla spelare"

8-12 juli spelar Sveriges herrlandslag World Games i Birmingham, USA. Nu är truppen och de 14 spelarna som ska jaga årets första prestigeguld uttagna. "Att vinna dubbla titlar är definitivt någonting som vi siktar på", säger Thomas Brottman om spelartruppen som åker till USA.

14 spelare fördelat på tolv utespelare och två målvakter. Det är antalet i den trupp som förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén siktar på att guld med under World Games i USA, Alabama.

– Det är en flexibel trupp med många flexibla spelare som kan spela på flera positioner. Det har vägt in under den här uttagningen och sen är det viktigt att det ska kunna gå att spela under den belastning som blir med fem matcher på fem dagar i värmen där borta, säger förbundskapten Thomas Brottman om den uttagna truppen. 

Den uttagna truppen ska nu svetsas samman med ett förläger den 10-12 juni i Gävle.  

– Det viktigaste blir att få alla att känna att de är bekväma på de positioner de ska spela på i första och andra hand. För som det ser ut kommer det bli att vissa får spela där de inte är 100 procent vana att spela. Så nu gäller det att synka ihop det och få ihop den här gruppen att nå en internationell matchkvalité och toppnivå, säger Brottman och fortsätter:

– Alla vet ju att sommartid inte är normal innebandyhögtid och att det inte är vanligt att man är i sin formtopp då. Vi har därför jobbat annorlunda med spelarna i gruppen och sett över planeringen på belastning tillsammans med klubbarna och försökt att forma det mot en formtopp. 

World Games är årets första stora händelse på herrsidan och förbundskapten Brottman vill definitivt gå för en dubbel. 

– Att vinna dubbla titlar är definitivt någonting som vi siktar på. Vi ska jaga titlar och positioner inom världsinnebandyn och då ska det vara en del i vår magnifika plan att vinna både VM och World Games.

– Vi jobbar mycket med den mentala förberedelsen och det är grunden i det här. Spelarna måste förorda det tankesättet att jaga och inte titta bakåt. För ett VM-guld är ingenting men tar man två titlar, då börjar det bli en vana. Vi ska vara vana att vinna titlar och vi ska vilja vinna oavsett vad vi vunnit tidigare. 

Målvakter
Jon Hedlund, Pixbo Wallenstam IBK
Måns Parsjö-Tegnér, Storvreta IBK

Utespelare
Hampus Ahrén, Nykvarns IBF Ungdom

Rasmus Enström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kevin Haglund, FBC Kalmarsund
Linus Holmgren, IBF Falun*
Emil Johansson, IBF Falun 
Malte Lundmark, IBF Falun
Ludwig Persson, Växjö IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Jesper Sankell, Växjö IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK

*Ersatt Omar Aldeeb.

Ledare
Niklas Nordén, Förbundskapten
Thomas Brottman, Förbundskapten 
Mika Packalén, Team Manager
Anna Schönbeck, Leg. fysioterapeut
Jörgen Karlsson, Materialförvaltare
Martin Hallén Almroth, Kommunikatör 

Alla Sveriges matcher i World Games i sommar*:
8 juli 16.30 Sverige-Lettland 
9 juli 16.30, Thailand-Sverige 
10 juli 19.00, Schweiz-Sverige 
11 juli 16.30/19.15 semifinal**
12 juli 17.00/19.45, bronsmatch/final**

* alla tider är i svensk tid
**11 och 12 juli sänder vi den match Sverige spelar den aktuella dagen

Kort fakta om World Games 
World Games, internationella idrottstävlingar som sedan 1981 arrangeras vart fjärde år (året efter de olympiska sommarspelen) i olika städer i världen. World Games skapades som en motsvarighet till OS för idrotter som inte ingår i det olympiska spelen (OS). Tävlingen anordnas av International World Games Association (IWGA) med stöd från av Internationella Olympiska Komittén (IOK).

I innebandygrenen får varje deltagande nation ställa upp med högst 14 spelare och upp till 4 i tränarstaben. Speltiden är 3x15 minuter. Först i slutspelsstadiet blir det förlängning och straffavgörande, om så krävs.

Innebandyturneringen kommer att spelas under 8-12 juli. Det kommer att finnas 8 herrlag uppdelade i två grupper. De tre första dagarna blir gruppmatcher, följt av semifinaler, placerings- och medaljmatcher.

Foto: Innebandyavisen (@innebandyavisen) 

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-07-04, kl 17:22