Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

"Trodde hon ringde för att kolla läget"

I helgen spelar damlandslaget Finnkampen som är den första samlingen efter VM. Nu har arbetet med att ta fram en ny trupp börjat och flera nya spelare har fått chansen att visa upp sig, där bland annat Moa Andersson, som blev förvånad över samtalet från förbundskaptenen.
- Det var jätteroligt att få beskedet men blev förvånad, jag trodde att hon bara ringde för att kolla läget, säger Moa Andersson.

Moa Andersson bytte inför säsongen klubb från Mora till Pixbo där hon känner att hon kunnat utvecklas ännu mer och nu vill hon visa upp sitt säkra spel som hon blev uttagen för.
- Jag har utvecklats mycket som spelare. Jag är mer lugn med bollen och vågar ta initiativ och ta de avgörande besluten, säger Andersson.

Nu är hennes förväntningar att gå in i Finnkampen och ta lärdom av landslagsupplägget och att ha kul, men självklart är det stora målet för helgen att vinna över Finland tillägger hon. 

Senast Sverige mötte Finland var under VM då Sverige vann med 5-4. Nu har flera nya spelare fått chansen att visa upp sig under Finnkampen något som förbundskaptenen Åsa Karlsson ser fram emot, så här säger hon om Andersson.
-  Hon har gjort en stark säsong i sitt Pixbo. Hon är en spelare som har en bra blick för spelet, trygg med bollen och vågar fylla på från bakplan och det vill vi såklart att hon visar upp.

Damlandslaget spelar sin match under lördagen klockan 16.00 och om du inte har möjlighet att se matchen på plats sänds den även på InnebandyTV

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56