Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Topp & Talang-läger ska utveckla svensk elitinnebandy

Svensk Innebandy lanserar under 2016/17 ett nytt projekt för elitspelare i åldern 19 till 23 år.

Topp & Talang 19-23 år är ett projekt som sträcker sig över kommande säsong och involverar 16 dam- och 16 herrspelare. Projektstarten genomförs med ett veckolångt träningsläger på Playitas, Fuerteventura, den 24-31 maj 2016 och sedan individuell uppföljning av spelarna under säsongen.

"Det här är en mycket viktig ålder där spelarna behöver vägledning och ytterligare utbildning för att ta nästa steg i karriären"

Joakim Lindström, Svensk Innebandy

– Sverige är världsledande men för att fortsätta vara det krävs en stark återväxt av spelare.
Vi har därför under en längre tid haft tankar på att starta upp en verksamhet som involverar spelare i åldern 19-23 år eftersom att vi anser att det finns ett ”glapp” mellan U19-landslagsspel och SSL-nivå samt vidare till seniorlandslagen, framför allt på herrsidan, säger landslagschefen Joakim Lindström och fortsätter:

– Det här är en mycket viktig ålder där spelarna behöver vägledning och ytterligare utbildning för att ta nästa steg i karriären. Det har pratats löst om U21- eller U23-landslag men vi vill lägga fokus på att utveckla individerna och inte lag – för att på sikt få ännu bättre spelare i såväl SSL som seniorlandslag.

Projektet finansieras genom extramedel från Riksidrottsförbundet, pengarna har tillkommit för att inriktas mot just utveckling av framtidens landslagsspelare.

– Vi har till att börja med fått projektmedel för ett år, men möjlighet för ytterligare två år kommer troligtvis att finnas. Den här typen av projekt är något helt nytt för oss vilket gör att vi under första året får prova oss fram. Framför allt hur vi under säsongen kan följa upp spelarna och ge stöd i deras hemmamiljö, säger Joakim Lindström.

Topp & Talang 19-23 år kommer att ha en tränare som ansvarar för damerna och en tränare som ansvarar för herrarna. De ansvarar för uttagning av spelare till projektet samt genomförandet under säsongen. Tränarna presenteras under den här veckan.

– Sedan finns förbundskaptenerna för herr- respektive damlandslaget med som bollplank i uttagningsprocessen av vilka spelare som kommer med. Dessutom ska herrlandslaget också ha ett läger på Playitas 24-31 maj. Det lägret, dit 28 spelare tas ut, ersätter de läger vi haft i juni och augusti ett VM-år, säger Joakim Lindström.

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55