Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Tobias Gustafsson utsedd till världens bästa

Herrlandslagets och Storvreta IBKs Tobias Gustafsson har utsetts till världen bästa herrspelare 2021. Det är första gången som försvararen får priset. 

Det är fantastiskt att vinna detta pris. Jag känner mig enormt hedrad. Jag är även väldigt stolt över mig själv, att jag tagit mig till den nivån jag är på nu, säger Tobias Gustafsson till Innebandymagazinet.

För 17:e gången i rad så har världens bästa herrspelare utsetts på herrsidan. Priset delas ut av Innebandymagazinet och vinnaren tas ut av Innebandymagazinet i samverkan med förbundskaptener och representanter från internationell media från innebandyns mest inflytelserika länder. 

Tobias Gustafsson kommer nyligen från en mycket stark insats under VM i Helsingfors där försvararen bland annat gjorde ett väldigt viktigt mål för Sverige i VM-finalen mot Finland. Det här är första gången som försvararen tar emot priset som världens bästa spelare på herrsidan. 

– Det känns såklart väldigt, väldigt bra. Jag har jobbat hårt och dedikerat mig till innebandyn under många år nu och jobbat mycket med detaljer i mitt spel för att hela tiden bli bättre och bättre. Jag har alltid velat bemästra alla delar i spelet och jag tror att det är det som gjort mig rätt allround, och jag tror att i dagens innebandy så kan man inte bara vara bra på en sak, man måste vara lika bra offensivt som defensivt, säger Tobias Gustafsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Jag vill framförallt tacka min familj för allt stöd och kärlek de givit mig under åren. Mamma och pappa har alltid varit mina största supportrar och åkt land och rike runt för att se mig spela. De har alltid uppmuntrat mig att ha kul på planen. Deras stöd betyder allt och jag vet att utan dem hade jag aldrig tagit mig så här långt. 

På tredje, sjätte och niondeplats över världens bästa spelare kommer Jonathan Edling, Emil Johansson och Hampus Ahrén. 

Priset till världens bästa spelare på damsidan gick under föregående vecka till Finlands Veera Kauppi. Sverige var även där representerade med ett flertalet namn i form av Ida Sundberg, Emelie Wibron, Sofia Joelsson och Wilma Johansson på andra, tredje, femte och niondeplats. 

Motivering till Tobias Gustafssons utmärkelse

"Tobias Gustafsson är en komplett innebandyspelare med en unik kombination av fysisk styrka, speluppfattning och teknik, en stjärna såväl defensivt som offensivt. År 2021 var han kapten i det svenska landslag som vann VM-guld i Helsingfors, där Gustafsson på ett spektakulärt sätt gjorde det avgörande målet i finalen men också var en ledande spelare genom hela turneringen. I klubblaget Storvreta är Gustafsson en av de stora nyckelspelarna och spelar med en väldigt hög lägstanivå."

Världens bästa spelare 2021
1. Tobias Gustafsson, Sverige
2. Sami Johansson, Finland
3. Jonathan Edling, Sverige
4. Marek Beneš, Tjeckien
5. Ville Lastikka, Finland
6. Emil Johansson, Sverige
7. Lukáš Bauer, Tjeckien
8. Justus Kainulainen, Finland
9. Hampus Ahrén, Sverige
10. Jan Zaugg, Schweiz

Världens bästa herrspelare genom tiderna
2021: Tobias Gustafsson, Sverige
2020: Kim Nilsson, Sverige
2019: Emil Johansson, Sverige
2018: Eero Kosonen, Finland
2017: Alexander Galante Carlström, Sverige
2016: Alexander Galante Carlström, Sverige
2015: Rasmus Enström, Sverige
2014: Kim Nilsson, Sverige
2013: Rasmus Enström, Sverige
2012: Mika Kohonen, Finland
2011: Mika Kohonen, Finland
2010: Mika Kohonen, Finland
2009: Mika Kohonen, Finland
2008: Magnus Svensson, Sverige
2007: Anders Hellgård, Sverige
2006: Anders Hellgård, Sverige
2005: Mika Kohonen, Finland

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-01-10, kl 10:32