Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sveriges damer vann mot Schweiz med 7-2 inför fullsatt arena

Sverige tog en stabil seger i kvällens match mot Schweiz. Laget spelade bra i alla tre perioder och skapade många fina målchanser. Sverige lyckades hålla en jämn nivå genom hela matchen och höll ett högt tempo i alla formationer.

Sverige tog ledningen med 1-0 i matchen genom Emelie Wibron, framspelad av Sofia Joelsson. Sverige inledde matchen starkt och utökade ledningen till 3-1 i första perioden. Sverige hade bra fart på bollen och skapade många farliga målchanser. Laget spelade med bra fart och kreativitet under alla perioder och var ständigt ett hot framåt.

Sveriges försvarsspel var betydligt bättre denna matchen. Det gjorde att Schweiz hade svårt att skapa farliga chanser. Sverige hade bra kontroll på det tjeckiska laget och spelade väldigt stabilt genom hela matchen.

- Försvaret satt bättre idag och vi spelade riktigt bra under hela matchen. Det var även skönt att vi fick med oss positiva vibbar från alla tre perioder, säger förbundskapten Åsa Karlsson 

Amanda Hill gjorde en väldigt bra match, då hon var lugn och stabil i målet. Hon gjorde många betydelsefulla och fina räddningar för Sverige.

- Jag tycker vi gjorde en riktigt bra laginsats och vi lyckas även förbättra vårt försvarsspel ytterligare, säger Amanda.

Imorgon 12.00 möter Sverige Finland i turneringens sista match.

- Det blir en tuff och jämn match där små detaljer kommer att avgöra. Det gäller att vi växlar upp några nivåer och är mer effektiva på våra lägen, säger Åsa Karlsson.

Matchfakta:
Schweiz-Sverige 2-7 (1-3,1-2,0-2 )

Första perioden:
0-1 (03.04) Emelie Wibron (Sofia Joelsson)
0-2 (10.43) Sofia Joelsson (Emelie Wibron)
1-2 (11.03) Julia Suter (Margrit Scheidegger)
1-3 (13.56) Cornelia Fjellstedt (Amanda Delgado Johansson)

Andra perioden:
1-4 (16.41) Cornelia Fjellstedt (Amanda Delgado Johansson)
2-4 (17.37) Simone Wyss (Katrin Zwinggi)
2-5 (18.38) Johanna Hultgren (Elin Björkman)

Tredje perioden:
2-6 (17.48) Amanda Delgado Johansson (Stephanie Boberg)
2-7 (18.41) Moa Gustafsson (Ellen Rasmussen)

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55