Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sverige möter Finland i VM-semin

Sverige möter Finland i semifinalen i U19-VM under lördagen. Något förbundskapten Markus Puskala ser fram emot.
- Ett VM i innebandy utan Sverige-Finland känns inte som ett VM, säger han.

U19-herrarna slutade tvåa i sin grupp i VM i kanadensiska Halifax, efter två vinster och en förlust. Under lördagen spelas semifinalerna och där möter Sverige den andra gruppens etta – Finland.

- Det kommer att bli jättehäftigt. Ett VM i innebandy utan Sverige-Finland känns inte som ett VM, säger Sveriges förbundskapten Markus Puskala.

Sverige förlorade den första matchen i VM mot Tjeckien, men följde upp det med vinster mot Slovakien och Danmark. Finland å andra sidan vann tre raka matcher i sin grupp.

- Finnarna kommer att gå ut och göra sin grej. Det är ett väldigt starkt lag. Vi vill göra det på vårt sätt och det är de som får den bästa träffen i spelet som kommer att vinna matchen, säger Puskala.

Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Först i Euro Floorball Tour, där Sverige vann med 10-4. I Finnkampen vann Sverige den första matchen med 11-2, och förlorade den andra med 5-4.
Nu jagar Sverige ännu en vinst – och VM-finalen.

- Vi kan höja alla speldelar och jag tycker även att alla individer kan höja sig några snäpp. Vi började lite småvingligt, nu har vi tagit steg för steg. Vi är på rätt väg, säger Puskala.

Semifinalen startar klockan 21.00 svensk tid under lördagen och sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

Läs mer om U19-VM.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55