Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sverige krossade Finland i Finnkampen

I december tog Sveriges damlandslag sitt sjunde raka VM-guld. Dagens match i Finnkampen i Uppsala var första landskampen sedan dess. Och Sverige bjöd på en uppvisning utöver det vanliga.
- Fantastiskt, vi kom ut med bra frenesi och gjorde en jättebra första period. Vi ville visa upp hur bra vi är. Det var väldigt bra rörelse och ett fantastiskt spel, säger förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson.

Segersiffrorna skrevs till 7-1 efter en svensk rivstart med 5-0 i första perioden och där det ena målet var snyggare än det andra. Moa Gustafsson gav Sverige ledningen efter bara 3.02. Bara 16 sekunder senare bröt debutanten Klara Loneberg ett finskt uppspel och rusade rakt mot mål. Avslutet var distinkt och högt upp i nättaket. Ett riktigt drömmål, tack för kaffet!

- Klara är grym i duellspelet och 2-0-målet var ett riktigt klassmål där hon använde sin styrka, berömmer Åsa Karlsson.

Ett par flippassar senare hade Klara Molin serverat Moa Gustafsson och Sandra Boric Svärd i sin tur Klara Loneberg två ytterligare mål. Däremellan rullade Lisa Carlsson in 3-0.  

- Det var många nya och det är stort med landslaget så de var nervösa inför. Men det släppte tack vare vår start. Roligt att vi satte tonen redan i första perioden, säger Karlsson.

De två resterande perioderna blev jämnare målmässigt där Moa Gustafsson utmärkte sig mest med två ytterligare mål – totalt fyra fullträffar.

- Moa Gustafsson alltså, haha, finns det några ord? Hon var väldigt effektiv, säger Åsa Karlsson.

- Det var roligt. Vi hade bra rull i femman och när jag fick en passning var det bara att sätta dit bollen, säger Moa Gustafsson själv.

Även Alexandra Durling ska nämnas, hon stod för flera avancerade räddningar. Bland annat en benparad när Veera Kauppi skaffat sig ett friläge.

- Vi hade en bra målvakt, bra försvarsspel och det bygger stabilitet. Sedan var det effektivt. Jag är jättenöjd, summerar Karlsson.

Ytterligare en sak att notera är givetvis Emelie Wibron som gjorde sin 100:e landskamp, dagen till ära lagkapten.

- Kul och extra kul att spela match 100 just mot Finland på hemmaplan. Det har varit fantastiskt roligt att spela i landslaget alla de här tio åren och det är fortfarande lika roligt, säger Emelie Wibron.

Matchfakta
Sverige-Finland 7-1 (5-0, 1-0, 1-1)

Första perioden
1-0 (3.02) Moa Gustafsson (Moa Tschöp)
2-0 (3.18) Klara Loneberg
3-0 (6.08) Lisa Carlsson (Cornelia Fjellstedt)
4-0 (11.54) Moa Gustafsson (Klara Molin)
5-0 (12.14) Klara Loneberg (Sandra Boric Svärd)

Andra perioden
6-0 (4.15) Moa Gustafsson (Moa Tschöp)

Tredje perioden
7-0 (0.39) Moa Gustafsson (Moa Tschöp)
7-1 (7.01) Milja-Maria Saarikoski (Johanna Homi)

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56