Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Svenska Spel tror stenhårt på innebandy – fortsätter som huvudsponsor

Svenska Spel och Svensk Innebandy är överens om ett nytt avtal som gör Svenska Spel till innebandyns fortsatta huvudsponsor till och med säsongen 2018/19.
– Det är mycket glädjande att vi får fortsatt chans att bidra till sportens utveckling, säger Svenska Spels VD Lennart Käll. 

Svenska Spel har varit huvudsponsor till Svensk Innebandy i över 20 år och har de senaste säsongerna bland annat varit ett viktigt stöd i utvecklingen av Svensk Innebandys Utvecklingsmodell som exempelvis syftar till att motverka att barn och ungdomar slutar med idrott i unga år.

"Vi vill fortsätta att vara en del av den resa som innebandyn påbörjat"

Lennart Käll, VD Svenska Spel

– Vi ser att Svensk Innebandy går i bräschen när det gäller förändring av svensk idrott. Innebandyns utvecklingsmodell vill utveckla individerna och värnar om livslångt idrottande vilket i förlängningen breddar bredden samtidigt som det kan spetsa eliten. Vi vill fortsätta att vara en del av den resa som innebandyn påbörjat, säger Lennart Käll.

– Såväl idrottsrörelsen som spelmarknaden är i faser där det som varit självklart under många år inte är det längre. Det är en hel del nya vindar och därför känns det tryggt att ingå ett avtal med en samarbetspartner som vi känner väl och tycker bra om, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy och fortsätter:

– Svenska Spel känner till våra mål och våra utmaningar väl och har själva ett tydligt samhällsansvar. De har redan bidragit till den satsning vi gjort för livslångt idrottande genom olika aktiveringar i samband med våra arrangemang. De har tydligt visat att de tror på det vi gör och vill fortsätta stödja oss. Vi vill vara ”Folksporten för alla – alltid!”.

Svensk Innebandy lyfter genom kommunikationssatsningen #forALLball fram goda exempel på föreningar, individer och projekt som gör spännande saker för breddidrotten och samhället. Det kan vara allt från specifika insatser för tjejer till integrations- och motionssatsningar som är värda att uppmärksammas och som också kan inspirera andra.   

– Svenska Spel vill ta svensk idrott framåt. Projekt som #forALLball går helt i linje med våra egna värderingar om en inkluderande idrott och en innebandy som passar alla, oavsett bakgrund, säger Lennnart Käll.

Avtalet mellan Svensk Innebandy och Svenska Spel är skrivet på tre år och värt 6,7 miljoner kronor/år.

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55