Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Svensk Innebandy söker Parainnebandyansvarig

Svensk Innebandy söker dig som vill driva frågan inom ett av våra viktiga områden: Parainnebandy. Du kommer att vara nyckelpersonen i att driva utvecklingen av innebandyns paraverksamhet framåt. Vi på Svensk Innebandy vill satsa och behöver dig på vår resa, du som vill arbeta med att sätta struktur, skapa goda förutsättningar och vara den drivande kraften.

Hos oss på Svensk Innebandy kommer du att vara en viktig del i arbetet att stärka innebandyns långsiktiga utveckling i Sverige - vi vill bli folksporten för alla, vi vill tänka nytt och göra skillnad i samhället.

Om tjänsten:

I rollen som ansvarig för parainnebandy kommer du utveckla det interna och externa arbetet med fokus på målgruppen personer med funktionsnedsättning. Du kommer ansvara för inkluderingsprocessen för parainnebandyn när den successivt förs över från Parasport Sverige till Svenska Innebandyförbundet. Du kommer också skapa kunskapshöjande insatser mot våra distrikt och föreningar samt på det centrala sportkontoret, öka engagemang och skapa goda förutsättningar i att driva arbetet framåt inom parainnebandyn.

Du kommer vara den drivande kraften i frågan, främst operativt men även i att bygga upp arbetet långsiktigt. Vardagarna kommer vara spännande, varierande och du kommer jobba med kollegor, som liksom du, brinner för området och vår vision. D
u ingår som en av sex medarbetare på utvecklingsenheten, som jobbar tätt ihop med alla andra enheter, och därför ser vi att du har god samarbetsförmåga och är en lagspelare. Vi bygger vår utvecklingsverksamhet på vetenskaplig bas och en mix av beprövad erfarenhet och nyskapande. Vi förväntar oss därför att du har en relevant utbildning, god erfarenhet av förändringsarbete och att driva projekt.

Huvudsakligen kommer du att:

 • Hålla kontakt med föreningar som har paraverksamhet och vara ett stöd för de föreningar som vill starta parainnebandy.
 • Utgöra paraområdets nav både för våra distrikt och internt, där du för dialog med våra SDF ute i landet och alla enheter på Svensk Innebandys Sportkontor.

Vara kontaktperson externt mot Parasport Sverige, Riksidrottsförbundet (RF), andra Specialidrottsförbund (SF) och våra samarbetspartners – en viktig del att bygga upp och stärka arbetet inom parainnebandy.

Arbetsuppgifter:

 • Kontakt med distrikt och föreningar för vardagliga frågor och stöd
 • Operativt ansvarig för inkluderingsprocessen av parainnebandyn
 • Företrädare mot RF, SF, partners och övrig omgivning
 • Driva det strategiska arbetet med målgruppen, extern och internt
 • Driva kunskapshöjande insatser mot våra distrikt och föreningar

Vi ser att du som söker har: 

 • För tjänsten relevant postgymnasial utbildning
 • Erfarenhet av organisationsutveckling
 • Kunskap om parasportens och paraidrottarnas förutsättningar
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
 • Körkort B

Meriterande om du har:

 • Kunskaper om svensk idrottsrörelse, föreningsliv och/eller annan ideell sektor


Att jobba hos oss på Svensk Innebandy: 
Du kommer jobba med härliga kollegor som hjälper varandra, bryr sig om varandra och som visar att tillsammans blir vi bättre. Vi tycker att det är viktigt att alla är med och bidrar till vår positiva kontorskultur och att vi dagligen fokuserar på det personliga ledarskapet – att vi agerar utifrån vår värdegrund och att vi alla har ansvar att agera utifrån den. 


Som anställd hos oss får du möjlighet att utvecklas, du får frihet under ansvar och ledare som lyssnar på dig, stöttar dig men ställer krav när det behövs.

Hos oss får du bra förmåner såsom friskvårdbidrag, hälsokontroll, flexibla arbetstider och hybridupplägg vad gäller hur vi jobbar från kontoret. Vi hittar på roliga saker efter jobbet och vårt fokus är alltid att bygga ett starkt lag.

Svensk Innebandys syfte är att erbjuda en enkel, rolig sport som alla kan utöva hela livet. Vi bidrar till ökad fysisk aktivitet, rörelserikedom och tar en aktiv roll i att bygga det svenska samhället. Vi har idag cirka 107 000 licensierade spelare och totalt beräknas omkring en halv miljon människor leka, träna och spela innebandy i Sverige i någon form varje vecka.

Våra kärnvärden på Svensk Innebandy är inkludering, samverkan och nyskapande. Arbetsplatsen präglas av respekt och personligt ledarskap. Som person vill vi därför att du är:

Varm och välkomnande 
Öppen och självreflekterande
Modig och nytänkande
Passionerad och professionell

Vi strävar efter att testa nya idéer, riva gamla strukturer och göra skillnad i samhället. Gör du? Läs gärna mer om hur vi tänker i www.innebandyvill.se

Anställning:
Tjänsten är på heltid och tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Vi tillämpar individuell lönesättning relaterad till vår bransch (idrott). Kollektivavtal genom Unionen, Akavia och Ledarna.

Placeringsort är Stockholm, Svensk Innebandys Sportkontor ligger i Idrottens Hus, Skanstull. Arbetet sker normalt på kontorstid men det förekommer kvälls- och helgarbete. Vissa resor inom landet med övernattning förekommer.

Ansökan:
Skicka din ansökan (CV och personligt brev) senast 2022-06-19. Vi gör urval och intervjuar löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Vi tar emot ansökningar endast via: jobb@innebandy.se.

Övrigt:
Vi behåller din ansökan med innehåll och person- och kontaktuppgifter under sex (6) månader från att vi offentliggjort vem som fått tjänsten. Därefter kommer vi att radera hela ansökan om du inte meddelar oss att behålla den i max två (2) år från att vi offentliggjort vem som fått tjänsten. Läs mer om hur Svensk Innebandy behandlar personuppgifter på: www.innebandy.se/gdpr


Kontakt:
Anders Jonsson, Utvecklingschef, 0707901716

Sofia Haglund, HR-chef, 0722049343

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-05-31, kl 17:00