Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Svensk Innebandy söker ny generalsekreterare

Nu söker Svenska Innebandyförbundet en ny generalsekreterare. Läs annonsen här:

Som generalsekreterare blir ditt uppdrag att leda och fortsätta driva den utvecklingsresa som påbörjats inom förbundet, att aktivt jobba med vision och målstyrning utifrån förbundsstyrelsens direktiv och att lyfta svensk innebandy genom att få förbundskansliet, distrikt och föreningar delaktiga i utvecklingen.

Du är ytterst operativt ansvarig för förbundets verksamhet, från barn- och ungdomsverksamhet, breddidrott till landslagsnivå. Du är i många sammanhang förbundets talesman och ansikte utåt i relation till beslutsfattare inom övrig idrott, politiker och näringslivsföreträdare. Generalsekreteraren ansvarar för förbundskansliets 30 medarbetare och rapporterar själv till Förbundsordföranden. Kansliet har sitt kontor i Solna.

I arbetsuppgifterna ingår att operativt ansvara för att organisera, leda och fördela samt följa upp kansliets arbete. Du ansvarar för förbundets budget och verksamhetsplanering med kort- och långsiktiga mål. Rollen innebär att representera och företräda förbundet både nationellt och internationellt samt värdskap för olika evenemang. Vidare förväntas generalsekreteraren vara den drivande parten i att marknadsföra innebandyn och aktivt delta i arbetet med att söka samarbetspartners och bidrag tillsammans med kansliet och styrelsen.

Vi söker dig som har gedigen chefserfarenhet, kunskap om idrottsrörelsen och erfarenhet från föreningsliv, styrelse- och/eller klubbarbete. Du har haft personal- och verksamhetsansvar samt erfarenhet av ekonomi- och budgetarbete. Du har erfarenhet av förändringsarbete, verksamhetsutveckling och av att skapa vision, mål och struktur. Vi ser helst att du har både kommersiell erfarenhet och erfarenhet av att leda en ideell organisation. Vi vill att du har en akademisk utbildning, gärna inom företagsekonomi, marknadsföring och/eller organisation/HR.

Som person behöver du vara en stabil, trygg och tydlig ledare med förmåga att se och utveckla medarbetare. Du är strategisk och kan hålla ett helhetsperspektiv i frågor samtidigt som du har ett strukturerat arbetssätt med förmåga att planera, organisera och prioritera aktiviteter. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och kan hantera de olika intressegrupper som finns i form av anställda, styrelse, distrikt och föreningar.

Men kanske viktigast av allt är att du är driven och engagerad med förmåga att genomföra viktiga förändringar och inspirera, entusiasmera och medarbetare och omgivning.

Är det här din nästa utmaning? Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande. Svenska Innebandyförbundet samarbetar med Novare Executive Search i rekryteringen. Ansöker gör du via innebandy@novare.se. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Mattias Bedding på mattias.bedding@novare.se eller Daniele Terrizzi på daniele.terrizzi@novare.se.
Sista dag att ansöka är 31/10 2019.

Om innebandy:

Totalt spelar 500 000 människor innebandy regelbundet om man räknar med allt spel på skolor, mellan kompisar och på företag eller i andra motionsformer. Det finns runt 900 innebandyföreningar (IF) i Sverige med totalt cirka 120 000 licensierade spelare. Föreningarna följer SIBF:s riktlinjer och regler men väljer själv ambitionsnivå och tar beslut efter de förutsättningarna. Ute i landet representeras svensk innebandy av 21 lokala distriktsförbund som i sin tur är i direkt kontakt med lokala klubbar och föreningar.

Svenska Innebandyförbundets (SIBF) syfte är att utveckla administrera och företräda innebandyn i och utanför Sverige. SIBF är ett av Sveriges 71 specialidrottsförbund (SF) som är medlemmar i Riksidrottsförbundet (RF). SIBF har specialdistriktsförbund (SDF) som ordnar innebandyn i sitt distrikt och ska fungera som SIBF:s medspelare ute i landet men är samtidigt en egen juridisk person*. SDF och föreningarna har själva ett ansvar att hjälpa till att utveckla Svensk Innebandy.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56