Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Svensk Innebandy sänder samtliga Sveriges matcher från The World Games 2022 gratis på Innebandy.TV

Den 8-12 juli jagar herrlandslaget nya framgångar i The World Games i Birmingham, USA. Nu står det klart att samtliga Sveriges matcher, samt slutspel och final sänds på Innebandy.tv, helt gratis. Kommentator under sändningarna är Marcus Magnusson. 
– Det stora intresset vi såg från VM i SVT när det handlar om att se innebandy i TV gör att det var ett enkelt beslut att erbjuda det här mästerskapet till alla innebandyintresserade. Det kommer bjudas på innebandy i yttersta världsklass, säger Mikael Ahlerup, Generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

The World Games, TWG, är ett återkommande mycket stort multisportevent där flertalet olika sporter genomförs under ett och samma evenemang. 8-12 juli är det dags för innebandyn att dra i gång och herrlandslaget är då på plats för att jaga nya framgångar. 2017 var första gången innebandy var med i programmet. Då vann Sverige finalen mot Schweiz.

Nu står det klart att Sveriges matcher från The World Games kommer att sändas på Innebandy.tv, helt gratis. Detta genom ett samarbete mellan Staylive och Svenska Innebandyförbundet.

– Vårt arbete bygger på att göra innebandy till den stora svenska folksporten. Ett viktigt steg på den resan är att öka intresset och tillgängligheten för sporten. Det här blir ett utmärkt tillfälle att få fler att upptäcka innebandyn och jag är övertygad om att många kommer att fastna för sporten nu när vi kommer att sända innebandy i världsklass, vår målsättning i The World Games är att få fira ett guld 12 juli, säger Mikael Ahlerup, Generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

Alla Sveriges matcher i World Games i sommar*:
8 juli 16.30 Sverige-Lettland 
9 juli 16.30, Thailand-Sverige 
10 juli 19.00, Schweiz-Sverige 
11 juli 16.30/19.15 semifinal**
12 juli 17.00/19.45, bronsmatch/final**

* alla tider är i svensk tid
**11 och 12 juli sänder vi den match Sverige spelar den aktuella dagen

Länk till InnebandyTV

Kort fakta om The World Games 

The World Games, internationella idrottstävlingar som sedan 1981 arrangeras vart fjärde år (året efter de olympiska sommarspelen) i olika städer i världen. The World Games skapades som en motsvarighet till OS för idrotter som inte ingår i de olympiska spelen (OS). Tävlingen anordnas av International World Games Association (IWGA) med stöd från av Internationella Olympiska Kommittén (IOK).

I innebandygrenen får varje deltagande nation ställa upp med högst 14 spelare och upp till 4 i tränarstaben. Speltiden är 3x15 minuter. Först i slutspelsstadiet blir det förlängning och straffavgörande, om så krävs.

Innebandyturneringen kommer att spelas under 8-12 juli. Det kommer att finnas 8 herrlag uppdelade i två grupper. De tre första dagarna blir gruppmatcher, följt av semifinaler, placerings- och medaljmatcher.

short_text    Publicerat av Tero Marjamäki 2022-07-04, kl 17:21