Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Svärd är redo för Finnkampen

Iksu-backen Sandra Boric Svärd gör under helgen debut i A-landslaget när det prestigefyllda Finnkampen ska avgöras.
- Det har länge varit en dröm att få en plats i landslaget, så det kommer självklart bli coolt och betyder mycket för mig, säger Sandra Boric Svärd.

I helgen spelar damlandslaget Finnkampen och i truppen finns debutanterna Moa Andersson, Klara Loneberg och Sandra Boric Svärd.

- Sandra har ett bra duellspel, bidrar med fart och intensitet med sitt agerande på planen, något som vi gärna vill att hon visar upp säger förbundskapten Åsa Karlsson om Svärd.

Svärd spelar sedan säsongen 18/19 i serieledande Iksu, och trots de fina resultaten som laget gjort säger Svärd att det gått trögt för hennes del men att det nu har börjat lossna. Nu ser hon fram emot att växla upp ytterligare under Finnkampen och våren.

-Uttagningen var inget jag hade väntat mig, men blev självklart väldigt glad när hon (Åsa Karlsson) hörde av sig, säger Svärd.

På lördag möter Sverige Finland, vilket är den första matchen efter VM då de vann med 5-4 och Svärd ser fram emot debuten.

- Det är tufft direkt då vi möter Finland, men det ska bli riktigt häftigt, Säger Svärd i en intervju och fortsätter.

-Jag hoppas på att kunna visa upp det spelet som jag haft här med Iksu så som min trygghet med boll och vinnarskalle.

Finnkampen spelas 31 januari -1 februari där damerna har sin match under lördagen och U19-damlandslaget har sina matcher både under fredagen och lördagen.

Läs mer om Finnkampen
Köp biljetter

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56