Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sök till RIG/NIU

För dig som vill kombinera innebandysatsning och gymnasiestudier finns Riksinnebandygymnasiet (RIG) och Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU).

Varje år ansöker ca 200 elever till RIG och ca 1200 elever till landets omkring 30 NIU skolor. Nu och fram tills 1 december är ansökan öppen, så om du är intresserad - tveka inte att söka.

I år kommer RIG-uttagningen att ske på ett lite annorlunda sätt. Under några dagar i höst kommer ett läger arrangeras för spelare som vill söka in till RIG. Uttagningen kommer att genomföras 3-5/11 pojkar och 5-7/11 tjejer i IFU Arena i Uppsala.

Uppsalalägret är steg 1 i uttagningsprocessen och ifrån det lägret kan spelaren komma att erbjudas plats i RIG-uttagning steg 2 i Umeå, som genomförs i slutet av januari. Lägret i höst ska ses som en möjlighet att visa upp sig för instruktörerna och är inte obligatorisk för att nå steg 2.

Spelare som blir uttagna till RIG:s-uttagningsdagar (Steg 1) kommer få en separat kallelse hem under v.41.

OBS: Det är begränsat antal platser till Uppsalalägret på grund av Covid19. För att bli antagen till Uppsalalägret (steg 1) måste ansökan till RIG gjorts, du gör din ansökan här.

Här hittar du ansökan till Uppsalalägret.

Läs mer om gymnasierna
Läs mer om RIG
Läs mer om NIU
Sök till RIG
Sök till NIU

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-09-23, kl 08:00