Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

SM-guld till Thorengruppen

Thorengruppen IBK är svenska mästare efter seger med 5-4 mot Pixbo Wallenstam i SM-finalen i Gavlehovshallen. Stor segerorganisatör blev Sofia Joelsson som gjorde fyra assister i vinsten.
– Det är gudomligt att spela med min femma, säger hon.

SM-finalen i Gävle bjöd på en tajt match där ledningen böljade fram och tillbaka. Pixbo Wallenstam vände 0-1 till 3-1 i andra perioden, men sedan vände Thorengruppen tillbaka och gick upp till 5-3 i den sista akten.

– Det var en väldigt intensiv match. Vi matade på med skott på Pixbos målvakt Lara Heini, men hon var sjukt bra. I tredje perioden fortsatte vi och då kändes det som att Pixbo inte orkade hålla emot, säger Sofia Joelsson.

Just Joelsson, som sent under säsongen kom tillbaka efter en långvarig skada, låg bakom det mesta framåt för Thorengruppen. Hon assisterade till fyra av fem mål under matchen, och faktum är att hennes femma stod för samtliga mål.

– Det fungerade extremt bra i dag. Vår femma är en match made in heaven. Det är gudomligt att spela med dem. Inte bara Veera och Oona Kauppi framåt, även backarna Cornelia Fjellstedt och Ellinor Berling gjorde ju varsitt mål. De är helt magiska, säger Sofia Joelsson.

Pixbo Wallenstam reducerade till 5-4 med knappt en minut kvar av tredje perioden, men Thorengruppen höll ifrån och kunde jubla åt sitt första SM-guld genom tiderna.

– Vi var det större kollektivet i dag. Vi hade både bredden, spetsen, defensiven och offensiven, säger Joelsson som blev utsedd till matchens lirare.

På herrsidan möts Storvreta och Falun i SM-finalen. Den avgörs söndag 2 maj kl 15.15 i Gavlehovshallen och sänds på SVT1 och SportExpressen Play.

Matchfakta
Thorengruppen IBK-Pixbo Wallenstam IBK 5-4 (1-1, 1-2, 3-1)

Första perioden
1-0 (09.43) Cornelia Fjellstedt (Sofia Joelsson)
1-1 (17.34) Denisa Ratajova (Eliska Krupnova)

Andra perioden
1-2 (06.01) Emma Stenberg (Amanda Berggren)
1-3 (08.32) Amanda Berggren
2-3 (19.57) Ellinor Berling (Oona Kauppi)

Tredje perioden
3-3 (01.37) Oona Kauppi (Sofia Joelsson)
4-3 (07.52) Veera Kauppi (Sofia Joelsson)
5-3 (14.46) Veera Kauppi (Sofia Joelsson)
5-4 (19.17) Rikke Ingebrigtsli Hansen (Ida Sundberg)

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-04-24, kl 18:13