Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

SM-guld till IBF Falun – blev mesta mästare

IBF Falun är mesta mästare inom Svensk Innebandy efter att ha vunnit sitt sjunde SM-tecken. Det efter att ha besegrat FBC Kalmarsund med 5-4 i SM-finalen i Avicii Arena.

Avicii Arenas finaler är något extra och återigen bjöds det på en högoktanig final. För Faluns del skulle det sluta med jubel då man tog hem sitt tredje raka SM-guld och sitt totalt sjunde i klubbens historia. 

– Det är otroligt att ha varit med på resan och vunnit alla gulden, det värmer. Alla guld har sin egen historia på något sätt och alla är lika mycket värda, säger Alexander Galante Carlström och fortsätter om årets final: 

– Otroligt tight, vi visste att de var bra men jag tycker till slut att vi är lite bredare och maler ner dem. Sen klev vi fram, vi som skulle göra det idag. 

Alexander Galante Carlström gjorde 1-1 och 2-1 vilket innebär att han klev om Mika Kohonen i den totala poängligan genom alla tider i den svenska högstaligan. Nu har han gjort 1057 poäng. 

– Klart det är stort, nu när vi vann guld, fick göra det i en final och slå rekordet. Det känns som en saga. Jag är stolt över att jag presterat så mycket över så här lång tid.

Finalen avgjordes till slut tack vare det matchavgörande drömmålet som signerades Emil Ruud.

– Det var kul, jag tyckte jag var rätt kass innan faktiskt men det här målet håller väl ganska hög klass, säger Emil Ruud. 

Hur upplevde du målet?

– Jag kommer i en ganska dålig vinkel och vet att jag tänker att nu måste jag bryta in och tar vägen mellan benen för att få bättre vinkel och den gick in. 

– Jag såg inte att den gick in utan jag såg att fansen firade så då var det bara glädje.

Medspelaren Alexander Galante Carlström blev också imponerad. 

– Jag såg det på reprisen och blev bara: "Wow, otroligt". Han är en trollkarl. Vi i laget har sett det där på träning hela tiden men att ta fram det i den här matchen, i det läget, det är otroligt, vilken kille. 

Matchfakta
IBF Falun – FBC Kalmarsund 5-4 (1-1, 3-1, 1-2)

Första perioden
0-1 (16.34) Jesper Lindström (Kevin Haglund)
1-1 (19.40) Alexander Galante Carlström (Emil Lundmark)

Andra perioden
2-1 (01.45) Alexander Galante Carlström (Johan Samuelsson)
3-1 (01.59) Omar Aldeeb
4-1 (17.59) Malte Lundmark (Emil Johansson)
4-2 (19.06) Kim Nilsson (Jan Bürki)

Tredje perioden
4-3 (01.53) Tim Andersson Carlsson (Kim Nilsson)
5-3 (16.04) Emil Ruud (Simon Berg)
5-4 (17.45) Filip Langer (Jesper Lindström)

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-04-23, kl 18:32