Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sjöberg kallas in i VM-truppen – Joelsson utgår

Inför kvartsfinalen mot Norge har Förbundskapten Åsa Karlsson kallat in reserven Jonna Sjöberg. Den högerfattade forwarden från Västerås Rönnby IBK kommer att ersätta Sofia Joelsson som utgår från VM-truppen efter en lättare hjärnskakning.

Den lättare hjärnskakning som Sofia Joelsson ådrog sig i matchen mot Tyskland gör nu att hon inte kan fullfölja VM-turneringen. Beslutet är grundat på inrådan av landslagets medicinska team.

– Hjärnskakning är att ta på största allvar och gör att vi inte tar några som helst risker, säger det medicinska teamet via förbundsläkaren Thor Halse som fortsätter:
– Vi följer den sedvanliga rehabiliteringstrappan och Sofia kommer att få en uppföljningsplan att jobba med på hemmaplan i Umeå även efter VM.

Sofia Joelsson och resten av laget fick beskedet under gårdagskvällen.
– Jag förstår beslutet. Samtidigt är det otroligt tungt beskedet. Det är det här jag har kämpat för sedan korsbandsskadan och nu när det är en ny smäll så är det minst sagt jobbigt, säger Sofia Joelsson och fortsätter:
– Nu är det upp till det här fantastiska laget att spela hem guldet. Det finns inget annat mål.
 
Förbundskapten Åsa Karlsson:
– Det är ett tufft beslut att ta men det finns ingen anledning att chansa med någon spelares hälsa. Det är ett avbräck såklart men vi har en stark trupp som vi visat tidigare.

Truppen stärks alltså nu upp av Jonna Sjöberg som anslöt till Uppsala under torsdagen.
– Det har varit snabba ryck och det känns givetvis kul att vara här även om det är av en tråkig anledning med det som hänt för Sofia, säger Jonna Sjöberg och utvecklar vad hon ska bidra med:
– Spelmässigt hoppas jag att jag kan fortsätta med det jag är bra på. Bryta mönster, spela med fart och göra ett stenhårt jobb. För min del gäller både att ta vara på den här chansen passa på och njuta av att vara här Det är speciellt att bli inkallad så här men det gäller att ta vara på varje chans man får.

Från det medicinska teamets håll undanbedes media att söka Sofia Joelsson ytterligare av återhämtningsskäl.
– Det är viktigt att Sofia nu får den vila som krävs i samband med återhämtningen, betonar Thor Halse.

För frågor om beslutet ombeds media att kontakta förbundsläkare Thor Halse på nummer 0707 82 20 30.

 

Missa inte Sveriges kvartsfinal ikväll mot Norge.

2 december - Kvartsfinal
SVT 2 - 18.00-20.00
SVT 24 - 20.00-20.30

Matchstart är klockan 18.10 och matchen sänds även på SVT Play.

Vill du se matchen live? Köp dina biljetter till VM här.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2021-12-02, kl 12:46