Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Se SVT:s reportage om hur innebandyn ska växa

SVT:s Sportnytt visade under onsdagen ett tre minuter långt reportage som lyfte Svensk Innebandys inkluderingsarbete. I inslaget berättade Svensk Innebandys inkluderingsansvariga Inez Rehn om hur Svensk Innebandy ska växa genom att sänka trösklarna och höja kännedomen om sporten.

Sedan ett halvår tillbaka arbetar Inez Rehn på Svenska Innebandyförbundet som inkluderingsansvarig. I sin roll på förbundet kartlägger hon målgrupper som Svensk Innebandy har svårt att nå ut till samt tar fram olika sätt för hur Svensk Innebandy kan arbeta för att nå grupperna.

Svensk Innebandy har idag 116 000 licensierade spelare och totalt uppskattas en halv miljon människor spela innebandy i Sverige i någon form. Men Svensk Innebandy vill bli ännu bättre och arbetar för att nå ännu fler – Vi vill vara folksporten för alla. Det här uppmärksammas i Svensk Innebandys styrdokument Svensk Innebandy Vill där några av våra målsättningar är just att nå fler nya målgrupper och att bli fler utövare.

Ett tillvägagångssätt för att nå målen är bland annat genom lokala integrationsprojekt och i SVT:s reportage utspelar sig inslaget på Skogås Trångsund IBK:s träning. Det är en förening som har fått medel för att arbeta för att få fler flickor med utländsk bakgrund att börja spela innebandy.

Se hela reportaget här

 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56