Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sagoslut för Sara Hjorting i landslaget

Sara Hjorting blev stor hjälte för Sverige när hon tog fyra av fem straffar mot Finland i VM-finalen. Ett sagoslut för målvakten, som gjorde sin sista landskamp.
- Det är helt enormt att avsluta på det här sättet igen, säger hon. 

Sverige är världsmästare efter en oerhört dramatisk final mot Finland. Matchen gick till förlängning och straffar, där Sara Hjorting i målet regerade.

Efter att precis tappat in den första finska straffen spikade hon igen totalt – och blev hjälte, precis som för två år sedan.

- Det är helt enormt att avsluta på det här sättet igen. Häftigt. Jag älskar straffar och kände att jag hade ett mentalt övertag på Finland, för jag har tagit de flesta av deras straffar de senaste åren. Där är jag stark.

Ja, Hjorting visade mästarklass i den kommande fyra straffarna, där hon gjorde fyra räddningar. När Amanda Delgado Johansson gav Sverige ledningen i straffläggningen i den fjärde omgången kunde Hjorting bli hjälte i den sista – och blev det.

- Känslan att gå ut och veta att tar jag den här straffen, att då tar vi VM-guld, är otrolig. När jag räddade den sista tog det någon sekund innan jag reflekterade att vi faktiskt vunnit. Sedan såg jag alla komma springande. En obeskrivlig känsla.

Hjorting gjorde sin sista landskamp i och med VM-guldet. Ett sagoslut.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55