Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Så ser gruppindelningen ut till VM 2022

VM 2022 spelas i Schweiziska Zürich och Winterthur den 5-13 november. Nu står det klart hur gruppindelningen ser ut till det kommande mästerskapet. ”Tyckte det kändes som det blev en rolig grupp", säger förbundskapten Thomas Brottman om gruppen som väntar.

Sverige går in i VM 2022 som regerande världsmästare efter att ha besegrat Finland under VM-finalen i Helsingfors i december förra året. 

Under onsdagen hölls den officiella lottningen till VM 2022 där Sverige lottades in tillsammans med Lettland, Tyskland och Tjeckien i grupp B. Ett gruppmotstånd som förbundskapten Thomas Brottman välkomnar. 

– Tyckte det kändes som det var en rolig grupp. Vi har koll på Tyskland, Lettland är ett tungt lag att möta som dessutom besitter teknisk kunskap, säger Thomas Brottman och fortsätter med det landslag har tror blir den svåraste nöten att knäcka i gruppspelet:

– Vi har scoutat Tjeckien, det är ett lag som har ny coach och vi kommer att mötas innan VM och få ännu bättre koll på dem. Det är ett landslag som har något bra på gång. De har vunnit U19-VM nyligen och det är den generationen som nu börjar komma in med Filip Forman och Filip Langer bland annat. Det är ett landslag som spelar en bra innebandy och det är tungt att möta dem.

Från blågults håll ser man fram emot den utmaning som väntar i Schweiz när herrlandslaget ska försöka ta sitt andra raka VM-guld på lite mindre än ett år. 

– Det är det här med att vi inte ska känna att vi försvarar något. Vi ska vilja nya saker istället. Det blir en utmaning för det kommer försöka vändas från medias håll att vi ska försvara guldet. Vi ska ha inställningen att vinna något nytt. Man försvarar inte nya guld, man vinner dem, säger Thomas Brottman och siar om framtiden:

– Sen är det nog topp fyra som det kommer att kretsa kring. Det är fyra riktigt bra lag i toppen (Finland, Schweiz, Sverige och Tjeckien) och då avgörs allt genom detaljerna i de matcherna. Detaljkamper som vi ska vinna, både på plan och i det taktiska.

Gruppindelning – VM 2022
Grupp A
Norge
Slovakien
Schweiz
Finland

Grupp B
Lettland
Tyskland
Tjeckien
Sverige 

VM 2022 spelas i Schweiziska Zürich och Winterthur den 5-13 november. Spelschemat till VM 2022 offentliggörs den 15 juni. 

Läs mer om VM 2022 och de övriga grupperna på den officiella hemsidan. 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-06-08, kl 13:19