Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Så inleds SSL – se hela spelprogrammet här

Spelprogrammet till världens bästa innebandyliga SSL är nu klart i sin grundform*. Du hittar premiäromgången i botten av artikeln och hela spelprogrammet ser du via blålänkarna direkt under. Nedanför får du även svaret på vad man bör tänka på som programläggare under arbetet med att få ihop alla SSL-omgångar. 

Här hittar du grundspelprogram för SSL dam.

Här hittar du grundspelprogram för SSL herr.

2022/23 säsongs spelprogram har pusslats ihop, från start till slutomgång, av tävlingssamordnare Patrik Eklund. Här berättar han mer om arbetet att sätta ihop årets säsong.  

– När vi lägger spelprogrammen finns det olika saker att ta hänsyn till, vissa saker är specifika för SSL dam och vissa är specifika för SSL herr, säger Patrik Eklund och berättar sedan om det som dock är generellt för de båda ligorna:  

– Vi har gjort så att varje lag börjar och avslutar serien med en hemmamatch och en bortamatch. Så inget lag avslutar eller inleder med antingen två bortamatcher eller två hemmamatcher. Under säsong är det också säkerställt att inget lag har mer än två hemmamatcher eller två bortamatcher i rad. 

Det behövs också tas hänsyn till hur lagens arenor är tillgängliga på grund av annan verksamhet såsom andra evenemang. 

– Vi kallar det icke-datum. Det är datum då det mer eller mindre är omöjligt att spela SSL-matcher i olika arenor och städer. Exempel på detta är Gotland Grand National, SM-rallyt i Umeå och Storvretacupen i Uppsala som vi försökt att arbeta runt. 

Inför varje års spelprogramsplanering finns det också önskemål från lagen i SSL. Här är två punkter som har prioriterats: 

– På damsidan har vi främst försökt att ta hänsyn till reslängden under vardagsmatcherna. Där spelas ett gäng fredagsmatcher och då har vi försökt att se över helheten med resorna för alla, säger Patrik Eklund och fortsätter; 

– På herrsidan har vi försökt vända på alla uppenbara derbyn och rivalmöten från förra säsongen. Så hade man första derbymatchen hemma i år är det förmodligen så att det blir tvärtom detta år. Ofta är det lite hetare publiktryck vid de första derbymötena och vi vill att det ska vara så jämnt som möjligt för lagen över tid.  

*Förändringar kan komma att ske på begäran av lag, såsom byte hemma-borta, dock får inte spelordningen brytas. 

Omgång 1 – SSL dam 17-18 september: 
Nacka IBK – Thorengruppen IBK 
IBF Falun – Pixbo Wallenstam 
Endre IF – Malmö FBC  
Västerås Rönnby IBK – IBK Lund Elit 
IK Sirius FBC – Karlstad IBF 
Warberg IC – FBC Kalmarsund 
Åkersberga IBF – Täby FC IBK

Omgång 1 – SSL herr 17-18 september:
IBK Dalen – FC Helsingborg 
Mullsjö AIS – IBF Falun 
AIK IBF – Team Thorengruppen SK 
Gävle GIK – Jönköpings IK
Storvreta IBK – Pixbo Wallenstam IBK
Linköping IBK – Hagunda IF 
FBC Kalmarsund – Växjö IBK

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-05-20, kl 23:54