Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Så fortsätter förberedelserna inför U19-VM

I helgen spelades årets upplaga av Euro Floorball Tour i Prag för damerna, där Sveriges två damlag mötte Finland, Schweiz och Tjeckien. För U19-landslaget var det landskampsdebut för spelarna och efter helgen har de fått flera nya erfarenheter.
- Vi har upplevt massa saker tillsammans, säger Camilla Granelid efter helgens turnering.

U19 laget vann två av tre matcher i årets EFT och förlorade endast mot Finland. Med det gjort kan de nu checka av landskampsdebuten med flera nya erfarenheter. Utöver själva landskampssituationen fick de till exempel erfara powerplay, boxplay, skador under matchen och att gå ner på spelare. Situationer som egentligen är vanliga under matcher men som de nu fick erfara tillsammans som ett landslag. Något som är nyttigt inför kommande VM.  

Härnäst kommer ledarna att summera helgen och analysera matcherna för att kunna dra slutsatser om hur de kan arbeta vidare med laget, till exempel om hur laget kan vara mer på tå från start nästa gång de möter Finland.

Finland kommer laget att möta under Finnkampen den 31 januari-1 februari där de möts i ett dubbelmöte i IFU Arena. Samma Arena som även VM kommer gå av stapeln den 6-10 maj.

-Det är bra att vi kan spela match i hallen innan VM, säger Granelid om att spela Finnkampen i IFU Arena. 

Innan Finnkampen väntas dock Talang17 där U19:s förbundskaptener Camilla Granelid och Johan Hydling kommer att få träffa 120 spelare som är födda 02 (den åldern som U19-spelarna är i) vid fyra olika tillfällen och har därmed chans att upptäcka fler intressanta spelare.

De spelarna som varit med i helgen samt andra potentiella landslagsspelare spelare kommer ledarna att scouta fram tills nästa uttagning som är Finnkampen.

- Vi har mer tid att följa spelarna den här gången innan nästa trupp till Finnkampen tas ut. Det ska bli kul att följa de spelarna som varit med nu i helgen som säkert fått en extra boost och kommer spela med ännu mer självförtroende kommande matcher. Det kommer att bli kul att se, säger Granelid.

VM spelas för första gången på hemmaplan den 6-10 maj. 
Se VM på plats genom att köpa biljetter här.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56