Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Så förbereder sig U19-damerna

U19-damerna spelar VM i Uppsala den 5-9 maj 2021. Förberedelserna är i full fart och säsongen rivstartades med ett landslagsläger i Uppsalas IFU arena.

 IFU arena börjar kännas mer och mer som en hemmaarena och det kommer bli perfekt för oss att spela både Euro Floorball Tour och VM där säger Camilla Granelid förbundskapten i U19-damlandslaget.

Under den första veckan i september var U19-damlandslaget i Uppsala för ett landslagsläger där tre årskullar fick chansen att visa upp sig 01:orna, 02:orna och 03:orna.

Skönt att äntligen vara igång igen och lägret som vi har haft blev en perfekt start där vi fick chansen att testa nya spelare men också se spelare som vi sett tidigare igen, säger Granelid och fortsätter:

Det är 02:ornas år denna säsong så majoriteten av spelarna som spelar Euro Floorball Tour kommer vara födda 02, men VM-truppen i maj kommer sedan bestå av spelare födda 01-02. Det har varit intressant att ge några nya 01:or som gjort en stark resa den senaste tiden chansen att få visa upp sig detta läger och de 03:or som var med för första gången vågade verkligen också ta för sig. Samtidigt tog de 02:or som varit med tidigare ett mycket fint helhetsansvar och gick före nykomlingarna både på och vid sidan av banan för att snabbt skapa en bra och trygg miljö för prestation.

I november väntar Euro Floorball Tour i IFU Arena för U19-damerna där laget kommer att möta de tre största nationerna efter Sverige inom innebandy Finland, Schweiz och Tjeckien.

 IFU arena börjar kännas mer och mer som en hemmaarena och det kommer bli perfekt för oss att spela Euro Floorball Tour och VM där.

Fram till turneringen och laguttagningen kommer förbundskaptenerna att fortsätta scouta spelarna och följa dem i de första omgångarna i serien.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56