Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Rudd hjälte i 50:e landskampen

Alexander Rudd bjöd publiken i IFU Arena på show i sin 50:e landskamp. Mot Schweiz gjorde han tre mål och en drömassist i 5-1-segern.
- Jag är både glad och lite rörd, säger han.

Inför matchen hyllades Alexander Rudd av publiken på Euro Floorball Tour i Uppsala, när han skulle inleda sin 50:e landskamp. Och hyllningarna verkar ha sporrat herrlandslagets forward – för det tog fart rejält.

Hans 1-0-mål kom från nära håll i första perioden. Hans 2-1-mål satt säkert på straff i andra perioden. Han gjorde en underbar diagonalassist till Markus Jonssons 3-1 i sista perioden. Och när Schweiz hade tagit ut målvakten i slutet gjorde han 5-1 i öppen kasse.

- Jag har väntat på den här landskampen i två år. Jag skulle ha gjort den i VM 2016, men åkte på en hjärnskakning då. Ett tag var jag osäker på om jag skulle göra den över huvud taget när det var som mörkast för ett år sedan. Jag är både glad och lite rörd att jag står här i dag, säger han.

Spelet böljade i matchen, men Sverige hade övertaget och kunde hålla Schweiz från målet. Dessutom hade svenskarna Johan Rehn i kassen, som storspelade.

- Det var en bra insats från min del, och även försvaret. Ett mål i landskamp, det är bra. Schweiz söker ofta diagonalare, det gäller att backen eller jag är med på dem. Vi redde ut det bra, säger han.

Sverige spelar den sista matchen i Euro Floorball Tour i morgon klockan 17.00 mot Finland. Biljetter finns här.
Matcherna sänds även på Eurosport Player.

- Nu måste vi höja upp allting. Vi pratade tidigare om löpmeter och känslor, det brukar komma av sig självt mot Finland. Det kommer vara mycket folk här så det kommer inte vara några problem, säger Markus Jonsson.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 5-1 (1-0, 1-1, 3-1)

Första perioden
1-0 (13.59) Alexander Rudd (Jonas Svahn)

Andra perioden
1-1 (06.14) Manuel Maurer (Paolo Reidi)
2-1 (13.15) Alexander Rudd

Tredje perioden
3-1 (03.04) Markus Jonsson (Alexander Rudd)
4-1 (17.35) Albin Sjögren (Gustav Fritzell)
5-1 (18.38) Alexander Rudd

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55