Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Puskala förlänger - siktar på U19-VM 2021

U19-herrlandslagets förbundskapten Markus Puskala har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. Med ett slutmål i VM 2021 i Tjeckien ska han utveckla och leda flera kullar.
- Vi ska göra allt vi kan för att komma längst upp på tronen igen, säger han.

Markus Puskala har lett U19-herrlandslaget sedan hösten 2015 och får nu se fram emot två nya år i blågult.

- Det känns jätteinspirerande och väldigt kul. Det är bland det absolut roligaste och bästa innebandyuppdraget man kan ha. Jag är glad att jag fick frågan och det var inte svårt att tacka ja. Jag känner mig väldigt laddad, säger han.

Puskala har tagit Sverige till två raka VM-finaler, men båda gångerna har det slutat med förlust. Under de kommande två åren ska han fortsätta utveckla landslagsspelare, för att i Tjeckien i maj 2021 se till att VM-guldet blir svenskt igen.

- Vi ska göra allt vi kan för att komma längst upp på tronen igen.

Redan 6-7 september ska U19-herrlandslaget spela landskamper, då mot Finland i Lerum och Alingsås på Finnkampen. Sedan väntar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i november. Där är de uttagningsbara spelarna födda 2001-2002.

- Det är sedan 02:orna som ska spela VM 2021, och vi kan också ta ut 03:or. Vi har följt de här spelarna länge, från Sweden Floorball Youth Camp och RIG-uttagningar till SDF-SM och Innebandyfesten. Vi har bra koll på kullarna och nu ska den bilden förstärkas med regionala läger under hösten.

- Jag är glad över att Markus har tackat till en förlängning över U19-VM 2021. Han har ett ledarskap som passar mycket bra in i den verksamhet vi vill bedriva. Jag känner mig förväntansfull och har stora förhoppningar att det fortsatta arbetet kommer leda till att laget är redo för nästa steg i Tjeckien 2021, säger Svensks Innebandys landslagschef Joakim Lindström.

Puskala och Joakim Lindström arbetar för att få färdig hela staben under augusti, men något som redan är klart är att John Edström kliver in som assisterande förbundskapten.

- John är väldigt noggrann, ambitiös och kompetent. Han har varit med i fyra år i staben, först som scout och sedan som läktarcoach. Han har en härlig energi som ledare, säger Puskala.

- Det känns väldigt bra att få in John som assisterande bredvid Markus. Han har vuxit både som tränare på RIG och som ledare i U19-verksamheten. Den erfarenheten är jag säker på kommer hjälpa  laget. Förutom hans ledaregenskaper är John en passionerad tränare med ett bra öga för matchcoachning, säger Lindström.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56