Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Psykolog tas in i landslagsverksamheten

Svensk Innebandys landslagsverksamhet förstärker lagen genom att anställa en psykolog – som har stor kunskap om innebandy. Det är nämligen före detta landslagsspelaren Sofie Andersson som nu blir en del av verksamheten.

Sofie Andersson, med två VM-guld och 44 landskamper i bagaget, kommer från och med i maj finnas med som resurs inom landslagsverksamheten.

- Svenska Innebandyförbundet har förstått att det psykologiska perspektivet är en viktig pusselbit som saknas och som det behöver satsas på. Jag hoppas kunna bidra med min professionella kompetens som legitimerad psykolog, i kombination med mina erfarenheter från spel i landslag och på elitnivå under en lång period i mitt liv, säger Sofie Andersson.

- Att få in en psykolog har funnits med i tankarna under en längre tid. Med Sofie känner jag att vi har fått in både rätt kompetens och rätt person, säger landslagschefen Joakim Lindström.

Sofie Andersson studerade parallellt med sin elitsatsning till psykolog under sin tid i Umeå. Efter utbildningen och när spelarkarriären avslutades i IKSU flyttade Andersson till Stockholm.

Andersson kommer i sin uppstart att finnas med i U19-damlandslagets ledarstab i arbetet inför hemma-VM i Uppsala 2020. Samtidigt ska hon arbeta med övriga förbundskaptener i deras ledarskap kring det idrottspsykologiska fältet. Rollen kommer över tid att utvecklas och innefatta samtliga landslag.

- Syftet med de psykologiska insatserna är att optimera både prestation och välmående hos våra spelare och ledare för långa hållbara karriärer. Det genom att skapa en miljö som ger maximala förutsättningar att prestera i och jobba med stöd och utveckling på både på individ- och gruppnivå, säger Lindström.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55