Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Pixbo Wallenstam IBF vann HJ18-guld på Innebandyfesten

Pixbo Wallenstam IBF svarade för en stark insats i HJ18-finalen på Innebandyfesten i Uppsala. Laget både reducerade – och kvitterade – i matchens sista trettio sekunder. Efter en mållös förlängning kunde därefter Pixbo Wallenstam vinna SM-guld i den efterföljande straffläggningen. 

– Jag kan inte fatta det, jag börjar gråta. Det är fantastiskt. Det finns inga ord som beskriver det här, säger Pixbo Wallenstams Gustav Lindberg och fortsätter att berätta om finalen mot RIG Umeå: 

– Vi var i underläge hela matchen. Men vi fortsatte att spela vårt spel och i slutet växlade vi upp helt enkelt och bollen gick in. 

Lindberg var även den som satte det viktiga kvitteringsmålet till 7-7 med endast elva sekunder kvar att spela. Ett mål som tog Pixbo Wallenstam till förlängning mot RIG Umeå.

– Det var en strumprullare. Det var nog mer vilja än teknik på det målet. 

I förlängningen klev Pixbomålvakten Gustav Ringhagen fram och svarade för en matchavgörande räddning. Och att ställas i ett sånt läge var en situation som Ringhagen trivs i.

– Jag gillar avgörande straffar, jag njuter då. Det är ingenting jag är rädd för. Jag trodde på mig själv och det gick bra, säger Gustav Ringhagen. 

Flera spelare i Pixbo Wallenstam var även med och vann SM-guld i Mölnlycke när Innebandyfesten-USM gick av stapeln. Att nu stå med två SM-guld är smått obeskrivligt, berättar Gustav Lindberg. 

– Jag kan inte fatta det. För ett år sedan trodde vi inte att vi skulle spela på grund av corona. Men som tur är har vi fått spela två stycken och vi har vunnit båda två, det är fantastiskt, säger Gustav Lindberg. 

All-star team HJ18
Målvakt: Gustav Ringhagen, Pixbo Wallenstam IBF
Back: Oscar Magnusson, RIG Umeå IBF
Center/Forward: Ahmad Aldeeb, IBF Falun Utveckling

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-05-01, kl 20:23