Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Parsjö Tegnér om VM-platsen - "Noggrannhet och höga ambitioner"

Svenska Superligans mest hyllade målvakt den här säsongen, Måns Parsjö Tegnér, har genom otroligt imponerande insatser bevisat att han skulle ha en VM-plats till Prag. Och det är hårt arbete som ligger bakom succén.
- För mig spelar det ingen roll om det är en måndagsträning eller en seriefinal, jag vill alltid prestera så bra som möjligt.

I Euro Floorball Tour i Uppsala i oktober storspelade Måns Parsjö Tegnér mot Finland i den avgörande matchen. Inför fullsatta läktare i IFU Arena släppte han bara in ett mål. Sverige vann med 5-1 och Parsjö Tegnér närmade sig en plats i VM-truppen. Insatsen var talande för hans hela säsong, där han har varit en stor del i att Dalen ligger i toppen av SSL-tabellen.

- Jag har hållit en bra nivå på allting. Det är höga prestationer hela tiden. Förhoppningsvis är det ingen formtopp, utan en grundnivå som ska vara så här bra. Det är superskönt att det infaller när det är VM.

Hur förklarar du dina insatser den här säsongen?
- Det är väldigt mycket noggrannhet och höga ambitioner i allt jag gör. Jag gnuggar alltid på små detaljer i spelet. För mig spelar det ingen roll om det är måndagsträning eller en seriefinal, jag vill alltid prestera så bra som möjligt. Det är jäkligt kul att göra det bra och tävla mot sig själv och andra.

Att konkurrera om en målvaktsplats är tufft. Men alltför tufft blir det nog inte i VM. Parsjö Tegnér känner nämligen sin kollega Johan Rehn väl sedan tidigare.

- Jag och Johan har ju varit ett målvaktspar tidigare i Falun, det fungerade hur bra som helst. Från att jag var junior i Falun till att jag lämnade laget fungerade det jättebra. Han är prestigelös och bra att ha att göra med. Han har alltid peppat mig, även när det var jag som spelade och det var jobbigare för honom. Jag bjuder tillbaka med samma mynt när det är jag som är på sidan.

Att Parsjö Tegnér skulle komma med i VM-truppen var ingen självklarhet för honom. Tvärtom visste han att konkurrensen var stenhård.

- Jag har haft en jättebra chans att konkurrera, men snarare att jag behövde slå mig in i truppen än att behålla den. Men efter mina prestationer i Dalen och EFT-helgen, och sista veckan inför beskedet, tänkte jag mycket på VM. Från första uttagningen efter förra VM har det varit en upptrappning för mig med svårare motstånd match för match. Det var jätteskönt att få ett kvitto mot Finland att jag håller på högsta internationella nivå.

Så, hur ska det bli att spela VM?
- Det ska bli superkul. Vi får se hur känslorna blir, men nu är jag mest glad och laddad. Förhoppningsvis får jag spela så mycket som möjligt, nu ser jag bara fram emot att komma dit.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55