Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

OBOS ny huvudpartner till Svensk Innebandy

Medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS blir ny huvudpartner till Svensk Innebandy. Parterna kommer bland annat att arbeta tillsammans inom ramarna för Svensk Innebandys projekt Rekrytera och Behålla, där syftet är att rekrytera fler medlemmar till föreningarna. OBOS kommer också vara en partner till VM i Uppsala 27 november-5 december 2021.

– Innebandy är den största inomhussporten i Sverige med över 100 000 spelare och miljontals tv-tittare årligen, vilket gör det till en högintressant arena för OBOS när vi bygger vårt varumärke. Med våra positiva erfarenheter från samarbetet med OBOS Damallsvenskan och Svensk Elitfotboll i ryggen är vi redo för att ta klivet vidare till innebandyarenan, och precis som inom fotbollen får vi här möjlighet att stödja både damer och herrar. Det är med glädje vi tar oss an de spännande utmaningar och möjligheter som partnerskapet innebär, säger Ulrika Sundblad, marknads- och kommunikationsdirektör på OBOS i Sverige.

OBOS och Svensk Innebandy kommer att arbeta tillsammans inom ramarna för det signerade avtalet som sträcker sig över flera års tid för att hjälpa fler barn och ungdomar att upptäcka innebandy, både i skolmiljön och i föreningslivet. Den gemensamma målsättningen är tydlig; att arbeta långsiktigt med att bygga attraktionskraften kring innebandyn som folksport och att bidra till fler utövare av sporten nu när läget i samhället har stabiliserats.
För OBOS, som 2020 utvecklade bostäder i 152 av Sveriges 290 kommuner, ger samarbetet med Svensk Innebandy även en möjlighet till aktivering för medlemmar på de orter där man utvecklar projekt. Samtidigt är det ett naturligt steg i bostadsutvecklarens samhällsengagemang.

– På OBOS har vi en historik både i Norge och Sverige vad gäller att stödja barn och ungdomar genom olika rörelsefrämjande aktiviteter. När vi nu startar samarbetet med Svensk Innebandy kommer vi att bidra på flera plan genom olika projekt för att fler barn och ungdomar ska få uppleva Sveriges största inomhussport, säger Christian Alehagen, chef för Varumärke och Samhällsansvar på OBOS i Sverige.

– Vi är mycket glada för det här samarbetet. OBOS är en partner som passar oss väldigt bra då de delar våra värderingar om jämställdhet, samverkan och inkludering, vilket är en viktig fråga för oss. Jag ser fram emot att arbeta med dem och är säker på att det här samarbetet kommer leda till ett ökat antal innebandyspelare i Sverige, vilket i sig leder till fler unga och vuxna i rörelse som även stärker folkhälsan, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Om OBOS
OBOS är en av Sveriges och Norges största bostadsutvecklare. OBOS är en medlemsägd organisation som grundades i Norge 1929, och som idag har över 500 000 medlemmar. I Sverige verkar OBOS genom varumärkena OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan. Genom dessa varumärken driver koncernen både små- och storskalig projektutveckling, samt nyproduktion av villor.

Läs mer på Obos.se

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-11-19, kl 08:00