Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nytt projekt ska skapa likvärdiga förutsättningar i svensk innebandy

På framtidskonferensen i Visby i slutet av maj diskuterades möjligheterna att effektivisera Svensk Innebandys organisation. Kent Göransson har nu fått i uppdrag att leda ett projekt att se över så att likvärdiga förutsättningar finns över hela landet. Här berättar han om det nya uppdraget.

Kent Göransson är tidigare förbundskapten för herrlandslaget i innebandy och har även tränat såväl Warberg som Helsingborg i Svenska Superligan. Men han har också under många år varit företagsledare med tolv anställda, är utbildad marknadsförare och har ett stort intresse för och erfarenhet kring ledarskapsfrågor. 

Projektet som nu startar är tänkt att löpa över tre år. 
- Syftet med projektet som Svensk Innebandy nu startar upp är att skapa likvärdiga förutsättningar i hela Sverige och därmed kvalitetssäkra verksamheten. Detta görs genom att analysera och upptäcka områden där vi tillsammans med distrikten kan hitta effektiviseringar. Därför är en del av uppdraget att skapa arbetsgrupper med kunniga distriktsmänniskor som tillsammans hittar dessa samarbetsområden, säger Kent Göransson.

"Jag är mäkta imponerad av den passion som finns ute i distrikten"

Kent Göransson

Hur kommer ditt arbete att se ut?
- Nu handlar det om att analysera och bilda mig en uppfattning om hur distriktens verksamhet fungerar och även titta på de arbeten som tidigare gjorts i ämnet. Det finns många goda exempel ute i distrikten som jag är nyfiken på. För att kunna ta del av dem och den kompetens som finns måste jag ut och träffa distrikten. Sedan ska vi också skapa arbetsgrupper där många visat sig intresserade av att deltaga. Arbetsgrupperna kommer få olika områden att arbeta med, allt i syfte att nå våra mål.

Du var med under framtidskonferensen på Gotland där distriktens styrelser samlades. Vilka är dina intryck?
- Jag är mäkta imponerad av den passion som finns ute i distrikten, det finns en vilja att nå framåt hela tiden. Den ska vi ta tillvara på och det är därför vi också vill att distrikten är en del av arbetsgrupperna. På det viset kan vi skapa en tillit till varandras verksamheter såsom förbund, distrikt och den enskilda föreningen. Det tror jag på.

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55