Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nya namn i damlandslagets trupp

Flera nya namn finns med i damlandslagets 22 spelare starka trupp till säsongens första läger.

– Den uttagna truppen är spelare som vi vill ska fightas om platserna till VM i Uppsala 2021, säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson.

3-6 september träffas damlandslaget för ett träningsläger i Sigtuna. Egentligen skulle Finnkampen ha avgjorts i Finland, men eftersom landskamperna ställdes in på grund av Covid-19 blev ett träningsläger alternativet.

– Självklart skulle vi ha föredragit att spela landskamper, det ger alltid otroligt mycket att möta Finland. Men det här blev en bra lösning. Nu kan vi fokusera på att träna på detaljer i spelet och bli extra taggade till landskamperna i november, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

I den uttagna truppen finns tre spelare som inte tidigare har figurerat i A-landslaget: Elin Roos (Endre IF), Wilma Johansson (Endre IF) och Maja Viström (klubb ej klar).

– De visade båda under fjolårssäsongen att de är redo att utmana om en plats till VM. Den uttagna truppen är spelare som vi vill ska fightas om platserna till VM i Uppsala 2021, även om det är långt dit. Snart börjar serierna rulla igång och då kommer vi förhoppningsvis se flera spelare som utmanar om de åtråvärda VM-platserna. Konkurrens gör alla både mer motiverade och ännu bättre, säger Åsa Karlsson.

Damlandslaget spelar säsongens enda tre landskamper 13-15 november, då fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour avgörs i IFU Arena i Uppsala. Där möter man Finland, Schweiz och Tjeckien.

– Nästa år i december spelas VM i IFU Arena, därför är det bra att vi redan nu känner in golvet och arenan. De landskamperna blir viktiga för oss och de spelare som är uttagna nu är självklart högaktuella till de matcherna, säger Åsa Karlsson.

Damlandslagets trupp till lägret:

Målvakter
Alexandra Durling, Täby FC IBK

Emelie Fällman, Thorengruppen IBK

Utespelare
Caroline Adelöw, Pixbo Wallenstam IBK

Myra Aggestål, klubb ej klar
Moa Andersson, Pixbo Wallenstam IBK
Adina Augustsson, Kais Mora IF
Elin Björkman, Västerås Rönnby IBK
Sandra Boric Svärd, Thorengruppen IBK
Ellen Bäckstedt, Endre IF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Cajsa Elm, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Gustafsson, Kais Mora IF
Wilma Johansson, Endre IF
Amanda Johansson Delgado, klubb ej klar
Klara Molin, IK Sirius FBC
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Elin Roos, Endre IF
Jonna Sjöberg, Västerås Rönnby IBK
Gabriella Strandberg, Jönköpings IK
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Maja Viström, klubb ej klar

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56