Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Ny miljonpublik på SVT när Sverige tog sitt andra VM-guld

Sveriges herrlandslag vann i lördags mot Finland med 6-4 i en otroligt spännande VM-final som följdes totalt av 1,2 miljoner tittare via SVTs sändning.

- Att dubblera guldet och miljoner tittare två helger i rad är inget annat än en stor succé. Jag tror inte någon lagidrott i landet tagit guld med sina dam- och herrlandslag inom loppet av sex dagar vilket gör oss dessutom unika. Vi vill att fler människor ska få upp ögonen för vår fantastiska sport och nu har vi verkligen visat upp oss på bästa sätt, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup.

SVT sände först damlandslagets samtliga matcher under VM i Uppsala och med några dagars dubbla VM-sändningar åkte de sedan vidare till Helsingfors för avslutningen av herrarnas VM. Via SVT 2 och SVT Play följde ca 1,2 miljoner tittare dramatiken mellan Finland och Sverige där Sveriges herrar till slut kunde ta hem guldet till Sverige igen efter sju års väntan.

- Fantastiskt att det blev miljonpublik igen när herrarna tog guldet. De här två gulden har ökat kännedomen om vår sport rejält och det kommer att ge ett ordentligt lyft för innebandyn runt om i landet den närmaste tiden. Det lyftet och det arbetet är motorn som ska se till att hjälpa distrikten och föreningarna att skapa positiva effekter av det som skett. Svensk Innebandy vill också rikta ett stort tack till SVT Sport och alla dess medarbetare för ett mycket bra samarbete, de är i allra högst grad delaktiga i den här succén, säger Ahlerup.

På de åtta sändningar SVT1+SVT2 genomförde under herrarnas VM (Sveriges matcher + båda semifinalerna + bronsmatchen) blev det en total räckvidd på över 4,7 miljoner tittare.

Tillsammans med de åtta sändningar som SVT gjorde under damernas VM är det totalt hela 10,3 miljoner tittare som följt Svensk Innebandys framgångar under VM.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-12-14, kl 11:37