Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nu fortsätter de sista förberedelserna inför U19-VM

Det blev en av två möjliga segrar i Finnkampen för U19-damlandslaget, och nu fortsätter förberedelserna inför U19-VM som kommer att arrangeras i samma hall som Finnkampens matcher.
- Det finns mycket som är bra som vi kommer att ta med oss i våra förberedelser. Vi fick bland annat prova en drös spelare och spelarna har fått öva på intervjuer och framförallt testa VM-arenan, säger Camilla Granelid förbundskapten för U19-damlandslaget.

Den 6-10 maj spelar U19-damlandslaget för första gången VM på hemmaplan i Sverige. Värdstaden är Uppsala och alla matcher kommer att spelas i IFU Arena, samma arena där laget spelade Finnkampen i månadsskiftet. Nu återvänder de till arenan för att spela VM och för att försvara VM-guldet.  

Sveriges U19-damlandslag spelade sitt genrep inför VM i månadsskiftet januari-februari, då fick många spelare chansen att visa upp sig inför det stora evenemanget. Nu väntar matchanalys för förbundskaptenerna Camilla Granelid och Johan Hydling men de kan redan nu nämna flera positiva saker från Finnkampen.
-Vi lämnar Finnkampen med ännu fler verktyg än vad vi hade innan. En sak som vi ser tydligt är noggrannheten, så länge vi är noggranna i duellspelet, alltid har någon framför kasse, pratar och sätter de små detaljerna så är vi bra, säger Granelid.

För ledarstaben väntar nu scoutingsarbete och de sista förberedelserna, genom att bland annat kolla igenom gamla matcher samt förbereda spelarna inför olika scenarion, just för att ge dem de optimala förutsättningarna inför VM. Men framförallt fortsätter arbetet med att scouta spelare för att ta fram VM-truppen.
- Det bli spännande att följa spelarna under kvalet och slutspelet och se vad den situationen gör med spelarna. Vi har lämnat spelarna med massa plus och något de kan arbeta med, just för att ge dem de bästa förutsättningarna och boosta dem, säger Granelid.

Nästa samling för U19-damerna är 1 maj, då den slutgiltiga truppen tillsammans med ledarna ska göra de sista förberedelserna inför VM.

Köp biljetter till U19-VM

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56