Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Niklas Nordén ska utveckla framtidens innebandy

Efter att ha tränat Växjö IBK i sex säsonger och lyckats nå slutspel varje gång är Niklas Nordén ny spelarutvecklingsansvarig hos Svenska Innebandyförbundet. 

Det är en ny tjänst där Nordén ska ta ett helhetsgrepp om Svensk innebandys spelarutveckling med ett särskilt fokus inom elitutveckling. Uppdraget är att starta, leda och driva utvecklingssatsningar kopplat till spelets och spelarnas utveckling för att nå de mål som står i Svensk Innebandy Vill. 

Nordéns arbetsuppgifter innefattar utveckling, utbildning och spelformer för barn och ungdom där rollen knyts ihop med Svenska Innebandyförbundets tillträdande utbildningsansvariga. Samt spelarutveckling med elitfokus med spektra från RIG/NIU till A-landslag. Där ingår bland annat Guldsteget, Talang 17 samt Sweden Floorball Youth Camp. 

- Jag är supertaggad. I enlighet med "Svensk Innebandy Vill" och dess strategiska mål för 2030 ska Sverige återta det säte som krävs för att bibehålla och utveckla världens bästa liga och dess landslag. Då blir spelarutvecklingsområdet viktigt och jag ser fram emot att få vara en del i arbetet. Vi är många som bidrar till innebandyns nästa steg och det finns oerhört mycket kompetens runtom i landet som jag tror är viktig att ta tillvara på, säger Niklas Nordén och fortsätter:

- Från mina åtta år som tränare i SSL tar jag med mig förståelsen kring elitverksamheten och ett brett kontaktnät men jag har också en bakgrund som barn- och ungdomstränare de tio senaste åren. Just nu tränar jag exempelvis lag för 8-och 10-åringar och är även fotbollstränare för 10-åringar, säger Niklas Nordén. 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56