Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nära lägga av - VM 2014 vände karriären

När motivationen tröt för Jonas Adriansson under sommaren 2014 var han nära att lägga klubban på hyllan. Då blev han medbjuden att spela Champions Cup – som sedan ledde till en VM-plats i Göteborg. Och sedan dess är motivationen på topp igen.

Falun vann i april 2014 SM-guld och Jonas Adriansson njöt av att spela i Sveriges bästa lag. Men när säsongen var slut och försäsongen satte i gång var han osäker på sin fortsatta elitkarriär. Det fanns andra upplevelser som lockade i livet.

I oktober åkte Falun iväg för att spela Champions Cup, och då frågade tränaren Thomas Brottman om inte Adriansson ville följa med och avsluta snyggt.

Det blev tvärtom.

- Då var det plötsligt kul igen. Om jag inte hade spelat Champions Cup hade jag heller inte tagit en VM-plats, säger Adriansson.

Ja, motivationen kom tillbaka efter Faluns guld i Champions Cup. Adriansson lyfte och var med och spelade hem VM-guldet i Göteborg.

- Det var tack vare Champions Cup och VM som motivationen kom tillbaka på riktigt. När jag väl kom in i landslaget igen, då återkom den här känslan som finns i omklädningsrummet och runt laget. Det är svårt att släppa sådant.

Adriansson var skadad under VM 2016, men nu är han tillbaka för att vinna VM-guld med Sverige.

- Vi är väldigt bra. Framför allt vill alla vinna. Att vinna tillbaka guldet är allt det handlar om. Det är vinnarskallar och oerhört bra innebandyspelare.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55