Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Munka-Ljungby startar pensionärsinnebandy: "Är 71 år men har inte spelat ännu"

I början av året fanns möjligheten för alla föreningar i Sverige att få stöd för att starta pensionärsinnebandy. En av de 15 föreningar som är i startgroparna med Innebandy+ är Munka-Ljungby IBK. "Det är en liten klubb men det är många som är engagerade här", säger Bodil Andersson som är mitt i uppstarten när vi pratas vid.

– Jag har precis lagt ut det i en facebookgrupp här och det har blivit ett rejält antal som delat det. Vi har drygt två veckor till premiären för oss den 4/4 och då hoppas jag det kommer ett gäng, säger Bodil Andersson som dock har en säker kärna.

– Ja, vi är ett litet gäng som jag vet dyker upp. Men jag hoppas att det är fler som kommer och kan tycka det är roligt att spela och träffas.

Ett tips som alla Innebandy+ verksamheter får från Svensk Innebandy vid uppstart är att ha en social del i samband med innebandyn. Något som Munka-Ljungby IBK också kommer ha. 

– Jag tycker det är viktigt att det är båda delarna i det här. Själva träningen i sig är bra för att få folk att röra sig men även det sociala med fikat efteråt är så otroligt viktigt. Det kan motverka både stillasittande och få andra i vår ålder att träffas, säger Bodil och betonar att alla är välkomna oavsett innebandyerfarenhet.


Bodil Andersson framför anslagstavlan i Munkahallen.

– Man behöver inte ha spelat någon gång för att komma hit. Klubben fixar med material så att ingen behöver ha oro för att komma hit tomhänt. Man behöver inte heller vara medlem utan vi ska ha ett gäng testgånger för den som är osäker.

Hur taggad är på att starta igång och spela?

– Ja, men det ska ju bli jätteroligt. Jag är 71 år men jag har inte spelat någon gång själv än. Barn och barnbarnen har ju spelat så jag har varit i innebandyhallarna och sett innebandy en massa. Men nu kan det faktiskt bli så att en av sönerna kan få komma och hålla hålla i vår uppvärmning, det är ju viktigt att göra det ordentligt så ingen skadar sig.

Och just ett utbyte inom föreningen är något som både Bodil och Munka-Ljungbys styrelse hoppas på framöver. 

– Det har varit mycket positiv respons från både äldre och yngre som pratar om det när det kommer på tal i hallen. Hela styrelsen var väldigt positivt inställda till detta. Föreningen vill ju bredda sin verksamhet och det här är ett jättebra sätt att göra det.  

– Inom klubben finns det en kioskverksamhet och en fritidsgård och där finns det större chans med mer sysselsättning om någon önskar att vara med. Det är ju inte alla som går i pension som är nöjda med att vara själva om dagarna.


Snart är det dags för första innebandy+liret i Munkahallen.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-03-28, kl 14:37